Drama u snookeru. Najbolji na svijetu digli bunu

Foto: Profimedia

NAJVEĆE zvijezde snookera, među kojima svjetski prvak Luca Bresel, vjerojatno najpoznatiji i publici najomiljeniji igrač i aktualni broj jedan svjetske ljestvice Ronnie O'Sullivan, potom legende kao što su Mark Selby i John Higgins, podigli su bunu protiv World Snooker Toura, vrhovnog tijela tog sporta.

Svi oni neće nastupiti na turniru na Northern Ireland Openu, baš kao i Ali Carter i Thepchaiya Un-Nooh. WST je igračima zaprijetio da se moraju pojaviti u Belfastu na turniru koji nosi naziv po preminulom velikanu igre Alexu Higginsu, a igra se od 22. do 29. listopada.

O'Sullivan: Igrači samo žele zaraditi novac

Razlog zašto najbolji na svijetu neće u Belfast jest taj što se istovremeno u Macauu igra turnir na kojem mogu zaraditi veće iznose. Ondje neće biti O'Sullivana, on je na ekshibiciji u Šangaju, no pružio je potporu petorici koja će u Macao. Usput je poteze ljude u WST-u nazvao sranjima zbog prijetnji igračima.

Odvjetnici koji zastupaju igrače prijetnje WST-a su nazvali bezveznima jer ti igrači nisu niti započeli turnir već samo odlučuju što će raditi u svoje slobodno vrijeme.

"Igrači samo žele zaraditi novac, to je njih izbor. Svjesni su svoje vrijednosti, a oni nas pokušavaju ograničiti. Igračima koji su na ekshibiciji u Šangaju poslana su pisma u kojima ih se savjetuje da ne nastupaju ondje. Znam da je isto i igračima koji će u Macao, znam da su prijetnje njima i veće. Drago mi je da su zauzeli stav. I meni su tako prijetili dok nisam uzeo odvjetnika koji je znao kako im odgovoriti. Žele li igrati glupe igrice, igrat ćemo ih", rekao je O'Sullivan.

Pročitajte više