Drama za prekid crnog niza: Medvjedi slomili Capitalse u Ledenoj

POBJEDOM u dramatičnoj utakmici protiv Vienna Capitalsa 3:2 hokejaši Medveščaka prekinuli su niz od četiri poraza i počeli povratak prema osmom mjestu ljestvice.

Medvjedi su opet počeli pospano u obrani i vrlo brzo morali su se početi boriti protiv nastavka crnog niza poraza. Motivirani Capitalsi poveli su već nakon dvije i pol minute, kad je Francoise Bouchard završio odlično izgrađen napad gostiju. Imali su nakon toga Bečani još nekoliko prilika i u tim trenucima se činilo da će uskoro povećati vodstvo.

Medvjedi su se pred kraj te dionice igre ipak uspjeli sabrati. Nametnuli su svoj način igre, pa u 17. minuti napokon izjednačili. Pogodio je Thomas Guidarelli udarcem s tri metra na brzu asistenciju Mikea Oulettea, nakon čega su Medvjedi postali bolji protivnik na ledu. Koncentrirano su gradili napade, pa vješto iskoristili igrača više u 24. minuti. Vodeći gol zabio je Brad Smith nakon brze kombinacije dodavanja između Sandricka i Oulettea.

U drugoj trećini obrana je bila bolja, a šutevi prema golu Frederica Cassivija sve češći. Utakmica je tad postala vrlo ratoborna, dvaput je već došlo do koškanja, a protivnici su cijelo vrijeme izmjenjivali prijetnje. Gosti su ipak izjednačili u 26. minuti nakon dekoncentracije obrane.

Medvjedima poništili regularan gol

Sam na plavoj liniji ostao je Dan Bjornlie i iz daljine pogodio iza Kristana. Do kraja trećine Capitalsi su bili pod opsadom, a na polovici te dionice igre Medvjedima je poništen regularni gol. Udarac Andya Sertića s nekoliko metara iz kosa sa lijeve strane Cassivi je odbio u sam desni kut. Bilo je potrebno pregledavanje snimke da bi se vidjelo je li pak bio u golu, neizvjesnost je trajala više od dvije minute, a suci su poništili pogodak.

Dojma smo da su u krivu, budući da se pak nije odbio već ostao amortiziran od mreže na liniji ili iza nje. Razumljivo to je događanje raspalilo publiku i igrače. Cassivija su opsedali Fox, udarcem u gredu u 33. minuti, Sertić i Prpić s dva zicera do 36. minute. Gosti su u tim trenucima nešto mogli samo preko rijetkih kontri, iz jedne zakve nastala je prilika pred Kristanom iz koje su i zabili. No Selmser je bio u vratarskom prostoru, pa je gol poništen. U finišu druge trećine Medvjedi su imali još dvije velike prilike, pucali su Rajsar i Smith, no sve je samo povećavalo broj obrana bečkog golmana.

U otvorenoj trećoj trećini obje su momčadi igrale opreznije, po svaku cijenu su željele spriječiti primanje novog pogotka. U prvih devet minuta Medveščak je zadržao nadmoć, pa konačno zabio u 50. minuti. Svojim drugim golom u heroja se prometnuo Guidarelli na asistenciju Letanga, u akciji koja je nastala u trenucima dok je Medveščak obavljao zamjenu. Igralo se potom otvoreno na obje strane, Capitalsi su imali dvije lijepe prilike za izjednačenje, no u 59. minuti Fox je zabio na asistenciju Sertića u prazan gol za konačni slom Bečana.

Junak utakmice Guidarelli

S dva lijepa gola i dobrom igrom Thomas Guidarelli bio je vođa hokejaša Medveščaka protiv Vienna Capitalsa. Nakon utakmice naglasio je da je ključna za pobjedu bila momčadska igra.

"Uspjeli smo se nametnuti pred kraj prve trećine, dobro smo počeli i uspjeli izdržati do kraja. Uigrali smo se, imao sam težak ulazak u sezonu, no trudimo se i teško radimo kako bi uzvratili publici na podršci. Ovo je bila momčadska pobjeda i pokazatelj kako moramo nastaviti put", rekao je Guidarelli.

Pročitajte više