Draženov rođendan proslavili klinci Šibenika: "Svi znamo tko je on bio"

Foto: Pixell/Dusko Jaramaz

NA današnji dan, 22. listopada, 1964. rođen je Dražen Petrović, legenda hrvatske košarke čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. godine.

''Tko je mogao sanjati da se taj dan rodila jedna nemjerljiva košarkaška zvijezda koja je prerasla ne samo Šibenik nego Hrvatsku i Europu. Poznajem ga od njegove sedme godine, zahvaljujući bratu Aci koji je bio moj učenik. Dražen je stalno bio sa svojim bratom u dvorani. Njegov tehnički košarkaški napredak je bio toliko vidljiv da nije mogao proći nezamijećeno. Šteta što Biserka nije rodila još četiri-pet sinova, uvjeren sam da bi svi bili košarkaški velikani. Kod Dražena se sve spojilo, košarka kao zanat, odgoj, ulica, škola i njegovi kognitivni faktori, sve je to Dražen. I ja tvrdim da, gledajući ove nove generacije, više nema Dražena, neponovljiv je'', za Šibenikin je rekao Miro Kotarac, prvi Draženov trener.

Draženov su rođendan na ''njegovom'' igralištu danas proslavili brojni klinci Šibenika, koji, premda nisu bili rođeni kad je Mozart igrao, itekako znaju tko je Dražen Petrović.

Pročitajte više