Drugi dan Dota Minora u Splitu donio je i prvo iznenađenje

Foto: Index

KINESKA ekipa Vici Gaming pobrinula se za prvo veće iznenađenje na AMD SAPPHIRE Dota PIT Minoru koji se ovih dana održava u Splitu. U svoja prva dva meča Vici Gaming je pobijedio odlični OG, a potom i osvajače posljednjeg Majora Virtus.pro te tako dogovorio meč za veliko finale protiv Team Liquida. Veliki je to uspjeh za Vici Gaming koji je na prvom Minoru sezone prije samo nekoliko tjedana izgledao podosta loše te turnir napustio bez ijedne pobjede.

Drugi dan natjecanja započeo je mečom između OG i Vici Gaminga. Jedan od najboljih europskih timova OG teško nalazi uspjehe na početku nove sezone jer Team Secret dominira europskim kvalifikacijama, a nisu dobro krenuli ni na ovom turniru. Iako su meč započeli pobjedom na prvoj mapi, na sljedećim dvjema je slavila kineska ekipa i tako ih poslala u donji dio tablice.
 
Virtus.pro je u tri mape uspio savladati Fnatic. Iako su prvu mapu otvorili bolje, Fnatic je režirao nevjerojatan povratak i uspio pobijediti. Drugu mapu opet bolje otvara Virtus.pro i činilo se kako je meč gotov već nakon desetak minuta, ali seriju su uspjeli izjednačiti tek nakon više od 40 minuta. Odlučujuću mapu Virtus.pro bolje drafta heroje i s jakim laneovima i odličnom kompozicijom za kasniju fazu igre tjeraju Fnatic da pronađe način kako brzo zatvoriti meč. Fnatic je pokušavao, ali nije pronašao način te pobjedu odnosi Virtus.pro
 

 
U meču pobjednika tako su našli Virtus.pro i kineski Vici Gaming. Iako je Virtus.pro opet imao odličan draft LaNm na Pudgeu je odlično zatvarao protivničkog Bloodseekera i Miranu. Dodamo li tome Pucka i Anit-Magea u kasnim fazama igre te spavašavanje suigrača koje pružaju Omniknight i Wyvern prepoznajemo sav potencijal drafta Vici Gaminga. Iako je Virtus.pro uspio uzeti barake na dva lanea, Vici Gaming je usporio igru te se koncentrirao na Roshana, kojeg su uspjeli uzeti i nakon 55 minuta savladati Viruts.pro.
 
Drugom i posljednjom mapom još uvjerljivije je dominirao Vici Gaming. Opet je jedan od ključnih igrača bio LaNm koji je prvo omogućio svog Beastmastera, a potom rotirao na top gdje je Yuno-Paparazi već dominirao s Lifestealerom te mu omogućio daljnje stvaranje prednosti. Nakon toga Vici Gaming se grupirao i počeo igrati mapu, a Virtus.pro nije pronašao način kako se vratiti u meč. 
 

 
Turnir se nastavlja u subotu 4. studenog, a trećeg dana natjecanja ćemo se i oprostiti od većine timova. Odigrat će se cijeli donji dio tablice, a umjesto serije na dvije dobivene igrat će se samo jedan meč. Prvo će oko 12 sati igrati SG e-sports i Immortals, a nakon njih OG i Fnatic. Pobjednike tih mečeva  u drugom kolu čekaju Virtus.pro i Newbee i tako sve dok ne dobijemo tim koji će čekati gubitnika finala gornjeg dijela tablice. I taj meč će se odigrati danas, oko 19:30, a za sutra će ostati samo dva meča.
 
Foto: Dota PIT

Pročitajte više