Duvnjak: Dali smo sve od sebe, ali treba priznati da su Francuzi bili bolji

NAKON poraza u finalu EP-a od Francuske izbornik Červar i igrači Vori i Duvnjak naglasili su da treba biti zadovoljan srebrnom medaljom.

"Imali smo dva razlike i trebali smo otići na tri ili četiri. U drugom dijelu nam je ispala jedna lopta i to je presudilo. Francuzi imaju prednost šire klupe, veliku raznovrsnost u igri. Ako se s njima želimo boriti nemamo pravo na pogrešku, čim se to dogodi ulazi se u njihov žrvanj", prvo je mišljenje izbornika Line Červara nakon finala.

"U drugom poluvremenu zbog nekoliko pogrešaka, uspjeli su se odvojiti. Da nam je netko prije prvenstva ponudio uopće polufinale, pristali bi. Niti jedna reprezentacija nema ovo što mi imamo, trebamo bit ponosni. Francuzima treba čestitati jer su bili bolji", kaže najbolji pivot prvenstva Igor Vori.

"Šteta što nije zlato, no treba priznati da su Francuzi bili bolji. U prvom dijelu smo igrali dobro, no nakon serije 3-0, nismo iskoristili neke zicere. Dali smo sve od sebe, no ovog puta nije išlo. Svejedno mislim da je srebro velik uspjeh", mišljenja je Domagoj Duvnjak.

"Kad izgubiš finale nikako odmah ne možeš biti sretan, vjerujem da ćemo već sutra biti zadovoljniji. Iznenađen sam što sam najbolje lijevo krilo prvenstva, budući da zadnje utakmice nisam odigrao nešto posebno", rekao je Manuel Štrlek.

"Ovo je protiv Francuske dosad bila najbolja utakmica, Lino je stvorio generaciju koja će se u budućnosti moći s njima boriti. Imali smo peh s odbijenim loptama, sve su išle njima, i sedmercima. Upali smo u zamku suđenja. Po meni odigrali smo strašno dobro u oba poluvremena", mišljenja je Vlado Šola, koji se pokazao kao odličan izbor za trenera golmana obzirom na izvedbe Mirka Alilovića.

Pročitajte više