Dvije sile, samo jedna može dalje: Čekamo meč Francuska - Argentina (16:00)

Foto: Epa, Index

SUBOTA u 16 sati rezervirana je za početak nokaut faze Svjetskog nogometnog prvenstva, otvaranje koje su neki prije početka Mundijala spominjali i kao potencijalno finale. Francuska - Argentina u Kazanju, na istoimenoj Areni.

Francuzi su očekivano slavili u svojoj skupini C. Objektivno, posao su odradili puno teže od očekivanog. Provukli su se protiv Australije golom deset minuta prije kraja, Peru je bio ravnopravan protivnik s nekoliko dobrih prilika, dok su protiv Danske u miksanom sastavu odigrali 0:0. Pomalo jednostavno od favorita prvenstva. Srećom za njih, protivnik im je taman po mjeri. Vjerojatno su prije prvenstva smatrali da će im Hrvatska biti suparnik u prvoj rundi nokaut faze, no to će ipak biti Argentina. 

Samuel Umtiti zna od kuda prijeti najveća opasnost: "Leo Messi. Gledam ga svaki dan na treningu i ne mogu se načuditi koliko stvari čini jednostavnima. No proći ćemo dalje, uvjeren sam u to. Odlična su ekipa, ali mi tek krećemo."

Leo Messi najzaslužniji je za prolazak Argentine. Način na koji su se izvukli i pod kakvim vodstvom, govori da od njih možemo očekivati apsolutno sve.

Nakon dvije utakmice skrivanja u kojima su fanovi, ali i sam Cristiano Ronaldo uživali u svjetlima reflektora, čarobnjak Messi pokazao je po tisućiti put kako je doista najbolji. Majstorija protiv Nigerije već se proglašava golom prvenstva, a upravo taj gol utabao je stazu po kojoj su na kraju ipak prošli s rukama u zraku.

Četiri minute prije kraja tragičar Rojo koji je skrivio penal, postao je junak jer je zabio gol za prolazak dalje. Neki su išli toliko daleko da su prolazak skupine proglasili čudom, no veznjak PSG-a i argentinske reprezentacije Giovani Lo Celso ipak ima drukčije mišljenje: "Ne bih to nazvao čudom, prije teško izborenim prolazom dalje. Naravno da je na trenutke bilo poput agonije, no na kraju je sve bilo idilično. Sada možemo čiste glave napasti Francusku."

Potencijalne postave:

Francuska (4-2-3-1): Lloris; Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard; Matuidi, Kante; Griezmann, Pogba, Mbappe; Giroud

Argentina (4-3-3): Armani; Tagliafico, Rojo, Otamendi, Mercado; Perez, Banega, Mascherano; Di Maria, Messi, Higuain

 

 

Pročitajte više