LIGE PETICE

Džeko žestoko prozvao suigrače: Nisu na razini Serie A, a meni ne daju loptu

Foto: Gulliver / Getty Images

PORAZOM 4:2 kod Sassuola u 22. kolu Serie A Roma si je zakomplicirala situaciju u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a zbog već trećeg poraza u posljednjih pet prvenstvenih utakmica ljuti se kapetan momčadi.

Edin Džeko nije kriv za to što Roma ima čak 15 bodova manje od vodećeg Juventusa ili jer joj najveći rival Lazio bježi 10 bodova, kao ni za spomenut loši niz momčadi, jer je na tri posljednje utakmice postigao tri gola.

Zato si kapetan i najbolji strijelac (13 golova ove sezone, od čega 10 prvenstvenih) Rome uzima za pravo javno prozivati suigrače. Posebno nakon što im je momčad iz donjeg dijela tablice za samo 26 prvih minuta zabila tri gola. Džeko i Veretout su do 73. minute smanjili na 3:2, ali onda je Boga zabio za potvrdu pobjede Sassuola.

Džeko nakon utakmice nije bio nimalo sretan što je na njoj zabio 100. gol za Romu. Upravo suprotno, uvjeren je da bi uz bolje dodavače bio još efikasniji:

"Stalno govorim suigračima da mi daju loptu, ali oni me ne slušaju. Trenutno me ne poslužuju koliko bi trebali."

Osim što je oprao kolege zbog loše igre u napadu, obrušio se i na njihove manjkavosti u obrani, koju ove sezone Roma počinje tako što rano stišće protivnika:

"Presing je sjajan stil igre, ali kod njega je problem što je dovoljno da jedna osoba kasni i on se raspada. Upravo to nam se dogodilo u prvom poluvremenu protiv Sassuola. Mi tada nismo igrali na razini Serie A."

Džeko je uvjeren da to nije jedini segment igre u kojem Roma ni približno nije na potrebnom nivou:

"Mislim da je način na koji želimo igrati, tako da stalno držimo loptu, jako uzbudljiv, ali ako dva ili tri igrača nisu na vrhunskoj razini, onda to stvara probleme. Baš to je slučaj s nama i našom igrom."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više