LIGE PETICE

Ed Woodward odlazi iz Manchester Uniteda

Foto: Darren Staples Sportimage/Guliver Image

ED WOODWARD, izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda i prvi operativac kluba, podnio je ostavku. 

Podsjetimo, Woodward je bio jedno od glavnih lica Superlige, zbog čega je ušao u konflikt s Uefom. Čini se da je krovna europska nogometna organizacija dobila tu borbu jer su, prema navodima engleskih medija, Chelsea i Manchester City pokrenuli postupak za izlaz iz Superlige. 

Tom društvu su se uskoro priključili Milan, Atletico Madrid, ali i Manchester United. Pretpostavlja se da je fijasko i neuspjeli eksperiment Superlige koji je trajao manje od dva dana glavni uzrok ostavke.

BBC donosi vijest da je ostavka sada obznanjena, ali će Woodward otići tek na kraju ove godine.

"Ekstremno sam ponosan na svoje vrijeme u Unitedu. Bila je čast raditi za najveći klub na svijetu proteklih 16 godina. Klub je u sjajnoj poziciji za budućnost i bit će teško otići na kraju godine. Investirali smo više od 1.6 milijardi funta u momčad otkad sam ovdje i posebno sam sretan napretkom koji su mladi igrači napravili pod vodstvom Solskjaera u zadnje dvije godine. Jako sam htio da osvojimo prvenstvo, ali klub je u stanju u kojem će to uskoro moći napraviti. Hvala i navijačima, bili su dio ovog nezaboravnog iskustva", poručio je Woodward.

 

Pročitajte više