EUROPSKE LIGE

Eduardo da Silva ulaže u engleski klub. Prvo je doveo sina Gilberta Silve

EDUARDO DA SILVA nogomet ne igra već više od godinu dana otkako je otišao iz varšavske Legije. Miljenik hrvatskih navijača počeo je razmišljati o mirovini, ali i u njoj će se očito baviti nogometom. 

Lokalni otočki medij Kent Online piše da je Eduardo sa svojim dugogodišnjim prijateljem i biznismenom Alexom Bernardesom preuzeo Gillingham Town, engleski klub koji se natječe u 11. rangu engleskog nogometa.

Novi projekt za Eduarda

Riječ je o klubu koji napreduje kroz razrede engleskog nogometa zahvaljujući Bernardesu i njegovim brazilskim vezama, a sada se u priču uključio i Eduardo, koji je uložio šesteroznamenkastu cifru u njihovu internetsku agenciju za nekretnine Glow Move koja sponzorira klub, piše Kent Online.

"Obožavao sam svaku minutu provedenu u Arsenalu, bio sam tamo kao kod kuće. Ovaj projekt je također nešto čemu se jako veselim. Pomagao sam neke projekte u Brazilu i drago mi je da isto mogu i ovdje", rekao je Eduardo čiji je prvi posao bio dovođenje sina Gilberta Silve.

Denilsonov suigrač

U klubu je još i Marcos Vinicius, nogometaš koji je bio na probi u Crystal Palaceu, te Wellington Alexandre, koji je igrao u Sao Paulo s nekadašnjim igračem Arsenala Denilsonom.

"Alex mi je rekao da Gilberto Silva Junior želi igrati za nas, a ja sam mislio da je riječ o šali. Ipak, on je stvarno došao, a mi smo pobijedili u prve dvije utakmice u kojima je igrao", rekao je Eduardo.

Pročitajte više