Eduardo drži obećanja: Presudio svom Arsenalu i nije slavio pogodak

GOLOM Eduarda da Silve na isteku prvog poluvremena Šahtar je pobijedio Arsenal 2:1. Topnici su poveli golom Walcotta, a prije nego je Dudu odlučio pobjednika, izjednačio je Čigrinskij.

Na taj je način Šahtar djelomično uzvratio Arsenalu za visoki 5:1 poraz u prošlom kolu u Londonu, a Eduardo je svom bivšem treneru u Arsenalu Arseneu Wengeru dokazao da ga je možda prerano otpisao: u dvjema mu je utakmicama Dudu spakirao dva komada!

"Volio bih zabiti Arsenalu. Ako uspijem, iz poštovanja prema Wengeru, suigračima i bivšim navijačima neću slaviti", rekao je Dudu i ispunio obećanje.
Poveo je Arsenal u 10. minuti susreta kada se Theo Walcott nakon dodavanja Jacka Wilshirea sjurio kao metak još iz svoje polovice igrališta do suparničkih vratiju i udarcem malo izvan ruba kaznenog prostora matirao domaćeg vratara Andrija Pjatova.

No, uspio je Šahtar preokrenuti već do poluvremena, a strijelci su bili Dmitro Čigrinskij u 28. i Eduardo u 45. minuti. Zabio je Čigrinskij glavom s ruba peterca nakon ubacivanja Jadsona iz slobodnog udarca s lijeve strane, a lopta je na putu prema golu pogodila Craiga Eastmonda, te promijenila smjer i tako prevarila vratara Topnika Lukasza Fabianskog.

Srna odradio polovicu posla kod pobjedničkog gola

Akciju koja je Šahtaru donijela sva tri boda i izjednačavanje s Arsenalom po broju bodova na vrhu ljestvice započeo je kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna koji je oduzeo loptu Gaëlu Clichyju duboko na desnoj strani Arsenalove polovice. Sjurio se potom Srna u kazneni prostor i lijepo poslužio Eduarda, koji je smireno ljevicom poslao loptu u suprotni donji kut Fabianskog. Iako je stadion u Donjecku u tom trenutku eruptirao, Eduardo iz poštovanja prema bivšem klubu pogodak nije slavio.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, iako je bilo prilika na obje strane, a i Eduardo i Srna odigrali su svih 90 minuta.

Braga slavljem u Beogradu ostala u igri za prolaz

U drugoj utakmici skupine Braga je slavila na gostovanju kod Partizana u Beogradu s minimalnih 1:0. Gol vrijedan tri boda zabio je Moises u 35. minuti kada je sjajno glavom skrenuo ubacivanje Luisa Aguiara u same rašlje iz teške pozicije s nekih 12-ak metara.

 

Liga prvaka, skupina H, 4. kolo:

Šahtar – Arsenal 2:1 (Čigrinskij 28, Eduardo 45 / Walcott 10)

Partizan – Braga 0:1 (Moises 35)

Redoslijed: 1. Arsenal 9, 2. Šahtar 9, 3. Braga 6, 4. Partizan 0

Pročitajte više