Ekskluzivne fotke. Pogledajte Rađin HOF prsten i što je ugravirao na njega

Foto: Index, Dino Rađa

NAKON Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.) i Mirka Novosela (2002.), kao četvrti Hrvat i tek osmi europski košarkaš u petak je član Košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu postao Dino Rađa.

Rađa je u Kuću slavnih ušao kao dio generacije 2018., a s njim novi stanari postali su Ray Allen, Jason Kid, Maurice Cheeks, Steve Nash, Grant Hill, Charles "Lefty" Driesell, Tina Thompson, Charlie Scott, Ora Mae Washington, Rod Thorn, Rick Welts i Katie Smith. A u Hall of Fame uvela ga je još jedna legenda Celticsa, vjerojatno najbolji bijeli igrač svih vremena, veliki Larry Bird.

Petnaestak sati nakon što je postao košarkaški besmrtan, razgovarali smo s Dinom Rađom. Novi stanar Košarkaške Kuće slavnih javio nam se iz autobusa. Karavana se selila iz Springfielda, iz Massachusettsa također. Dino i svi članovi Generacije 2018. svoja prstenja dobili su noćas u Mohegan Sun Casinu u Pennsylvaniji.

Sama ceremonija dodjele posebnog prstenja novim košarkaškim božanstvima nije trajala dugo. Svega dvadesetak minuta. Bilo je to čisto protokolarne naravi. 12 novih stanara Kuće slavnih sjedilo je u prvom redu dvorane, a red iza sjedili su ljudi koji su tu čast dobili prije. Svaki od članova Generacije 2018 dobio je po jedno kratko pitanje, nakon toga je podijeljeno trofejno prstenje i zabava je mogla početi.

Dino nam je poslao nekoliko fotografija sa svojim novim trofejem, a svaki član HOF-a mogao je odabrati kratku poruku koja će biti ugravirana na prsten.

''Da se opet rodim ja, isti put bi izabra'', piše na prstenu Dina Rađe.

Pročitajte više