REAKCIJE NAKON BOMBI KOD WESTFALENA Podrška nesretnom Bartri stiže sa svih strana

Foto: Getty Images

CIJELI svijet je čekao nogometni spektakl na legendarnom Westfalenu, no izgleda da od njega neće biti ništa. Barem ne večeras.

Bild je javio kako je policija u Dortmundu potvrdila da su u blizini Westfalena, oko 10 kilometara od stadiona, eksplodirale čak tri eksplozivna naprave.

U međuvremenu se oglasio i izvršni direktor Dortmunda Hans-Joahim Vacke:
 
''Ekipa je u šoku. Moramo prijeći preko svega ovoga što se desilo'', rekao je.

Nije još poznato je li napad bio ciljan na igrače Borussije, a njemački klub je potvrdio da je jedan igrač Borussije ozlijeđen. Riječ je o stoperu Marcu Bartri, koji je doživio ozljede od krhotina stakla.

Još nemamo službenu potvrdu što se točno dogodilo, a tamošnja policija moli i apelira na sve da se ne širi panika i da se u javnost ne šalju lažne i netočne informacije. Premda je službeni spiker na stadionu javio kako je situacija pod kontrolom, utakmica je odgođena i trebala bi se odigrati sutra s početkom od 18:45.

 

Među prvima podršku igračima Borussije i nesretnom Bartri dala je Barcelona.

Navijači Monaca su pjesmom dali podršku igračima Borussije i građanima Dortmunda.

Poruku podrške Bartri i nogometašima Borussije poslao je i legendarni Michael Ballack.

Veliki Gary Lineker također se naklonio navijačima Monaca koji su pjesmom dali podršku svojim domaćinima. A podršku španjolskom igraču dala je cijela nogometna Europa - od Fenera do Herthe, od Porta do Manchester Uniteda.

Pročitajte više