El Shaarawy prešao u Milan, Ujah novi napadač Mainza



OFENZIVNI talijanski Stephan El Shaarawy (18) novo je pojačanje aktualnog talijanskog nogometnog prvaka Milana. U redove "rossonera" dolazi iz Genoe.

El Shaarawy je stigao u Milan na jednogodišnju posudbu, uz opciju da na kraju sezone "rossoneri" i trajno otkupe njegov ugovor od Genoe. U sklopu spomenutog posla koji je, nagađa se, Milan koštao deset milijuna eura, u redove Genoe je na jednogodišnju posudbu otišao Alexandre Merkel. El Shaarawy je rodom iz Savone i branio je boje talijanske U17 i U19 vrste, a otac mu je Egipćanin.

Nigerijski napadač novo pojačanje Mainza

Nigerijski napadač Anthony Ujah (20) novo je pojačanje Bundesligaša Mainza. Mladi nigerijski nogometni nogometni reprezentativac u Mainz dolazi iz Lillestrøma uz fiksnu odštetu od 2.5 milijuna eura, dok će još pola milijuna eura biti uplaćeno skupi li igrač u premijernoj sezoni deset ligaških nastupa.

Ujah u Mainz dolazi nakon tek nakon godine i pol dana provedene u norveškom prvenstvu. Ove je sezone postigao 13 golova u 12 odigranih utakmica, a ukupno je kroz nepune dvije sezone zatresao mrežu 27 puta u 33 odigrana susreta.

Prošlu je sezonu Mainz okončao peti u Bundesligi, te tako izborio nastup u Europa ligi, a uprava kluba grada s Rajne smatra da će novom akvizicijom bitno ojačati napadačku liniju.

Pročitajte više