ELEAGUE će početkom iduće godine organizirati sljedeći CS:GO Major

Foto: ELEAGUE

Posljednji CS:GO Major održan je još u srpnju, a idući ćemo pričekati do početka 2018. Za organizaciju će biti zadužen ELEAGUE koji se iskazao s Majorom u Atlanti početkom 2017., a timovi će se ovoga puta natjecati uz Atlantu, natjecati i u Bostonu. Tako je i ova godina ostala na samo dva CS:GO Majora, što je podosta malo s obzirom na druge esportove.

>>BUDUĆNOST PRIJENOSA ESPORT MEČEVA Evo kako će to raditi ELEAGUE
 
ELEAGUE CS:GO Major biti će 12. po redu iz Major serije, a nagradni fond iznosi milijun dolara. Grupna faza će se održati od 19. do 22. siječnja u  ELEAGUE Areni u Atlanti, a potom timovi sele na doigravanje u Agganis Arenu u sklopu kampusa Sveučilišta u Bostonu. Doigravanje će početi 26. siječanja, tako će timovi osim promjene lokacije između dvije faze imati i više vremena za odmor i pripremu. 
 
Na turniru ćemo moći gledati 16 ponajboljih ekipa. Osam je ostvarilo pravo statusa zahvaljujući dobrom rezultatu na prošlom Majoru, dok ćemo drugih osam dobiti kroz niz kvalifikacijskih kupova koji će se potom objediniti u jedinstvene kvalifikacije. Timovi s pravom nastupa su: Gambit, Astralis, Virtus.pro, fnatic, SK Gaming, BIG, North i Immortals, koji ako žele iskoristiti to pravo moraju u postavi imati minimalno tri igrača koji su nastupali na turniru. S obzirom na dramu u tom timu, moguće je da će se nova postava Immortalsa morati kvalificirati na natjecanje. 

>>Raspad CS:GO tima Immortals, od finala Majora do potpunog rasula u svega par mjeseci
 
Kvalifikacije će se sastojati od četiri Minor turnira, po jedan za svaku regiju te samiog kvalifikacijskog turnira koji će se igrati od 12. do 15. siječnja. Osam timova koji su se kvalificirali na prošli Major, ali nisu prošli među najboljih osam dobit će pozivnicu za glavni kvalifikacijski turnir, to su G2 Esports, Cloud9, FlipSide3, Na'Vi, mousesports, Seed, FaZe i Vega. 
 
Prijenos svih mečeva moći će se pratiti na TBS-u, Twitchu, YouTubeu i službenoj ELEAGUE stranici. 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više