transferi

Elez prozvao suigrače. Uradio je to na odlasku iz Hajduka u Ligu prvaka?

Foto: Josip Regović/PIXSELL

JOSIP ELEZ (28), nezamjenjivi Hajdukov stoper, kritizirao je momčad nakon novog u nizu poraza u najvažnijim utakmicama ove sezone, 2:1 kod Osijeka u sedmom kolu SuperSport HNL-a. "Najlakše je reći da smo bili bolji drugo poluvrijeme. Kada protivnik vodi 2:0, lakše je biti bolji. Treba tako krenuti od početka, biti dominantan.

Prozvao suigrače nakon zadnjeg u nizu poraza

Ne smijemo imati propuste. Tako je bilo i prošle sezone. To se treba promijeniti. Sedam dana pripreme za iduću utakmicu protiv Slavena može pomoći i odmoći. Ne smijemo previše razmišljati da moramo sve promijeniti, nego to moramo napraviti. Treba svatko pogledati sebe, postaviti se bolje i biti više kao ekipa. Samo tako možemo pobjeđivati i ostvarivati bolje rezultate."

Ovako oštar Elezov komentar i prozivku suigrača u kontekst može staviti pisanje izraelskih medija, koji od prije pet dana ističu da njihov prvak želi Eleza te da je za njega poslao ponudu Hajduku. Maccabi Haifa je grupnu fazu Lige prvaka izborio eliminacijom Olympiacosa i Crvene Zvezde, a u skupini će igrati s Juventusom, PSG-om i Benficom.

Otvara mu se igranje za jaku momčad u Ligi prvaka

Maccabi traži stopera jer mu je nezamjenjivi Srbin Bogdan Palanić otišao u Emirate pa se Elezu otvara ne samo bogat transfer, nego i mjesto prvotimca u jakom klubu, koji k tome igra LP. Ipak, Hajduk odlučuje o transferu jer Elez ima ugovor do 2025. Transfermarkt vrijednost stopera procjenjuje na 900 tisuća eura.

Elezov odlazak bio bi veliki udarac za Hajduk jer half iz Solina je jedan od vođa momčadi, a bio je temelj ekipe koja je prošlu sezonu završila na drugom mjestu i osvajanjem kupa. Katić i Ferro su se mijenjali kao drugi stoperi, ali Elez je bio nezamjenjiv. Na početku pak ove nije bio prvotimac, pa tako nije igrao ni derbi kod Dinama, ali se onda vratio te nastupao od početka.  

Iz Hajduka je prvi put otišao kao tinejdžer

Elez je Hajduk prvi put napustio još kao junior, kada je 2013. nakon četiri godine na Poljudu otišao u Lazio uz odštetu od pola milijuna eura. Međutim, od tamo je išao na posudbe u mađarski Honved, danski Aarhus te Rijeku, s kojom je 2017. osvojio duplu krunu za koju je 2017. potpisao, ali je već iduće godine prešao u Hannover uz odštetu od 2.5 milijuna eura.

U Hajduk se vratio kao prvo pojačanje prošlog ljeta i to kao slobodan igrač, nakon završetka trogodišnjeg ugovora s njemačkim drugoligašem, a Hajduk je povratnika predstavio videom pod naslovom "Evo me doma, bolje volje san odma..."

Pročitajte više