Embiid poludio zbog izjave NBA prvaka o Jokiću: Shvatio sam to osobno

Foto: Profimedia

DO KRAJA regularnog dijela NBA sezone još je ostalo samo 15-ak dana, a utrka za MVP-a još je potpuno otvorena. Nikola Jokić konkurira za treću uzastopnu nagradu, Giannis Antetokounmpo za treću u karijeri, a Joel Embiid za prvu, nakon što je u protekle dvije sezone izgubio u glasanju od Jokića.

Kamerunski centar stoga je i najmotiviraniji da ove sezone osvoji to prestižno priznanje i jedini od sve trojice nimalo ne krije koliko ga želi. Zato ga je posebno napalila izjava Draymonda Greena da je Jokić igrač kojeg mu je najteže čuvati u NBA ligi.

Natjerao ga da promijeni mišljenje

U petak je Embiidova Philadelphia gostovala kod Greenovih Golden State Warriorsa. Centar Sixersa zabio je čak 46 poena, ali branitelji naslova su pobijedili 120:112. Nakon utakmice Green je rekao da mora promijeniti mišljenje.

"Rekao mi je: 'Znaš li zašto sam odigrao tako večeras? Jer si rekao da je Jokera najteže čuvati u ligi. Shvatio sam to osobno.' Zato bih sad istaknuo da je Joela najteže čuvati", nasmijao se četverostruki prvak i bivši obrambeni igrač godine.

O MVP-u će odlučiti sama završnica sezone, a Jokić je napravio ozbiljan korak prema novoj nagradi nakon sinoćnje pobjede Denvera nad Antetokounmpovim Milwaukeejem, a i Embiidova Philadelphia opet je izgubila, ovaj put od Phoenixa. Denver i Philadelphia sastaju se u ponedjeljak.

Pročitajte više