diego maradona

Emotivna Bielsina poruka o Maradoni i Messiju širi se društvenim mrežama

Foto: Gulliver / Getty Images

LIONEL MESSI u nedjelju je zabio za konačnih Barcelona - Osasuna 4:0 u 11. kolu La Lige. Gol je proslavio tako da je skinuo dres Barcelone i ostao u dresu s brojem 10 od Newell's Old Boysa.

To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kojem je počeo trenirati sa 6 godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu. Međutim, nije ovo napravio kao posvetu svom djetinjstvu nego Diegu Maradoni. Od prije sedam dana pokojni velikan je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za Newell'se.

Messi je oduševio svijet ovakvim odavanjem počasti svom prethodniku, a među onima koje je očarao je i Marcelo Bielsa. 

On je uz Messija najslavnija, ali i čak od njega omiljenija ikona Newell'sa. Iako je za klub igrao i trenirao ga samo po dvije sezone, karizmatični trener poznat pod nadimkom El Loco ga je s klupe od 1990. do 1992. vodio do dva argentinska naslova i finala Cope Libertadores. Zato se od 2009. stadion Newell'sa zove Estadio Marcelo Bielsa.

Procurila je audio snimka koju je Bielsa putem WhatsAppa poslao prijatelju i u kojoj je očito da su i vječno namrgođenog Luđaka ovom prilikom preplavile nježne emocije: "Tako je tužno što je Diego otišao... Kako je prerano otišao... Koliko nam je svima puno značio, čak i nakon što toliko dugo nije igrao... I kako mu je predivno Messi iskazao poštovanje tako što je proslavom gola ujedinio Diega i Newell's."

Snimka na kojoj Bielsa oduševljeno govori o Maradoni i Messiju postala je viralna. 

Pročitajte više