premiership

Engleski mediji: Sarri je pred otkazom. Favorit za klupu je klupska legenda

Foto: Getty Images

GIANFRANCO ZOLA prvi je kandidat za Chelseajeva trenera bude li smijenjen Maurizio Sarri, tvrde engleski mediji.

Maurizio Sarri pod enormnim je pritiskom nakon što je Chelsea u nedjelju doživio sramotan prvenstveni poraz protiv Manchester Cityja na Etihadu (0:6), inače najgori ligaški poraz u klupskoj povijesti otkako je 1992. godine formirana Premier liga.

Bude li Maurizio Sarri otpušten, engleski mediji tvrde kako će ga privremeno naslijediti njegov aktualni pomoćnik Gianfranco Zola. 

Gianfranco Zola omiljen je u Chelseajevim krugovima. Mnogim bitnim pogocima, još u vrijeme igračke karijere, tijekom šest i pol godina (1997. - 2003.) prometnuo se u klupsku legendu.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri samostalno je vodio West Ham, Watford, Cagliari, Al Arabi i Birmingham. Trenerski put započeo je graditi 2006. godine, kao pomoćnik u talijanskoj U-21 reprezentaciji. Sarrijevim pomoćnikom proglašen je tijekom ljeta 2018. godine.

Engleski mediji napominju kako je Roberto Di Matteo bio Chelseajev posljednji privremeni trener. Kao zamjenik smijenjenog Andrea Villas-Boasa, 2012. godine osvojio je dosad jedinu Ligu prvaka u povijesti engleskog kluba.

U raspravu o potencijalnom Sarrijevu nasljedniku uključile su se i brojne engleske kladioničarske kuće. 

Osim Gianfranca Zole, kao izrazitim favoritom, u ponude su uvršteni Guus Hiddink i Diego Simeone, Jose Mourinho i Brendan Rodgers te Zinedine Zidane i Frank Lampard. 
 

Pročitajte više