TRANSFERI

Engleski novinar: Vlašić je mogao u Premiership, ali to je propalo iz dva razloga

Foto: EPA

NIKOLA VLAŠIĆ (23) uskoro će napustiti CSKA Moskvu. Izgledno je da će hrvatski reprezentativac otići u talijanski Milan, koji čini sve da ga dovede iz Rusije.

Vlašić je u međuvremenu imao i ponudu novog premierligaša Brentforda. Taj je klub ponudio Rusima 15 milijuna eura i odmah dobio odbijenicu, piše engleski novinar Danny Armstrong, koji radi u Rusiji za RT.

Vlašić odbio Engleze 

Armstrong tvrdi da za tu kombinaciju nije bilo nikakvih izgleda iz dva razloga. Prvi, ponuda od 15 milijuna eura nije ni približno zadovoljila apetite Rusa. CSKA je prije dvije godine otkupio Vlašića od engleskog Evertona za 15.7 milijuna eura.

Sada želi na njemu nešto i zaraditi.

Drugi razlog je u Vlašiću, koji ne želi ponovno u Premiership. On želi u talijansku Serie A. Vlašić je u ljeto 2017. iz Hajduka otišao u Everton, u kojem se nije previše naigrao. Potom je prešao u CSKA i zaigrao nogomet karijere, koji ga je doveo do statusa reprezentativca Hrvatske. 

Tuttosport: Rusi su popustili

O Vlašićevom transferu karijere jučer je pisao i talijanski Tuttosport. Navodno je CSKA popustio. CSKA je dosad tvrdio da želi više i da želi sav novac odmah.

Rusi su spremni prodati Vlašića, ali samo ako iznos ukupnog transfera, s posudbom ili bez nje, dođe do brojke od 30 milijuna eura. Tuttosport piše da je Milan spreman udovoljiti tim uvjetima i završiti najveći transfer Vlašićeve karijere.

Vlašić je u CSKA došao na posudbu iz Evertona 2018. godine te se brzo prometnuo u jednog od ključnih igrača te momčadi. Moskovljani su zatim otkupili njegov ugovor, a za CSKA je nastupio 103 puta i zabio 33 gola.
 

Pročitajte više