Luka Modrić

Englez uvrstio Modrića u svojih idealnih 11: Moj najbolji klupski suigrač ikada

Foto: EPA-EFE, Profimedia

DARREN BENT, umirovljeni engleski napadač koji je najbolje dane karijere proveo u Tottenhamu i Sunderlandu, u razgovoru za britanski nogometni magazin FourFourTwo birao je idealnu jedanaestoricu sačinjenu od svojih suigrača na klupskoj i reprezentativnoj razini. 

U srce veznog reda uz legendu Liverpoola i Engleske Stevena Gerrarda smjestio je i Luku Modrića s kojim je u sezoni 2008/09. dijelio svlačionicu Tottenhama. Tada ih je vodio poznati trener Harry Redknapp, a Spursi su sezonu završili na osmom mjestu tablice.

Iz te momčadi Bent je odabrao i kapetana Ledleya Kinga, a objašnjavajući odabir Modrića rekao je: "Najbolji igrač s kojim sam igrao na klupskoj razini. Trebalo mu je vremena da se snađe u Tottenhamu, ali i po treninzima smo znali da je predobar za nas. Bio je na drugoj razini, nikad nije koristio lijevu nogu, samo desnu vanjsku."

Zanimljivo, Bent je na klupu ove momčadi uz Dannyja Murphyja i Johna Terryja smjestio i Franka Lamparda, koji pored Modrića nije mogao naći mjesto u prvih 11. Od njegovih suigrača iz reprezentacije Engleske za koju je nastupio 13 puta tu su Scott Carson, Rio Ferdinand, Ashley Cole, Ashley Young, Glenn Johnson i Wayne Rooney. 

U napadu se našao još i legendarni bugarski centarfor Dimitar Berbatov, koji je uz Rooneya činio udarni tandem Manchester Uniteda, a s Bentom je igrao u Fulhamu. U momčadi se na desnom krilu našao i Bentov suigrač iz njegovog matičnog Ipswicha Darren Ambrose. 

Pročitajte više