Englezi: Gvardiol se prometnuo u najboljeg veznog igrača svijeta

Foto: EPA

HRVATI su obilježili visoku 5:1 pobjedu Manchester Cityja protiv Lutona u 33. kolu Premier lige. Najprije je u 64. minuti fantastičnim udarcem pogodio Mateo Kovačić za 2:0, a onda je finiš susreta pripao Jošku Gvardiolu. Hrvatski branič je najprije lijepo asistirao Dokuu u 87. minuti, da bi u sudačkoj nadoknadi strašnim udarcem desnom nogom zaključio utakmicu.

Podsjetimo, u utorak je Gvardiol zabio i prekrasan gol desnom nogom Realu u Ligi prvaka, što je bio njegov prvijenac za aktualnog prvaka Europe u kojeg je stigao prošlog ljeta za astronomsku odštetu od 90 milijuna eura iz RB Leipziga. Zadovoljstvo njegovim nastupom nakon utakmice je izrazio i Pep Guardiola.

Nastupe hrvatskih reprezentativaca hvale i engleski mediji. Daily Mail je ovako opisao Gvardiolov gol: "Joško Gvardiol potpisao je za City kao središnji branič, ali se prometnuo u najboljeg veznog igrača svijeta, čini se. Sredinom tjedna zabio je nevjerojatan pogodak na Bernabeuu i ponovio je to ovdje. Kakav udarac njegovom slabijom nogom."

Ponovili uspjeh Ćorluke i Kranjčara

The Sun je ovako opisao Kovačićev gol: "Alvarez i Doku odigrali su udarac iz kuta između njih, a prvi je isporučio loptu na rub prostora koju je Kovačić apsolutno savršeno uhvatio užarenim udarcem iz voleja koji je prošao pored Kaminskog."

Današnja utakmica Cityja i Lutona je prva u Premier ligi u kojoj su dva Hrvata zabila dva gola za jedan klub od 2009., kada su Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka bili strijelci u remiju svog Tottenhama i Boltona.

 

Pročitajte više