Englezi: Henderson je bio šest mjeseci u Saudijskoj Arabiji. Nije zaradio ništa

Foto: EPA

NAKON samo pola godine engleski nogometaš Jordan Henderson (33) napušta Saudijsku Arabiju. Nekadašnji kapetan Liverpoola je, kako pišu engleski mediji, dobio dozvolu za odlazak iz Al Ettifaqa, kluba koji ga je prošlog ljeta kupio za 14 milijuna eura. Dogovorio je i plaću od 815 tisuća eura tjedno. Trebao je, dakle, dobiti 21 milijun eura za šest mjeseci u Saudijskoj Arabiji.

No izgleda da neće dobiti ništa, iako je nastupio u 19 utakmica. Henderson se navodno dogovorio da neće uzeti plaću, samo da bi mogao što prije otići natrag u Europu. Potpisat će uskoro ugovor s Ajaxom i plaća će mu biti 90 tisuća eura tjedno, no imat će i neke bonuse.

Ostavio najveći trag u Liverpoolu

Hendersona je u Al Ettifaqu vodio njegov poznanik, također legendarni kapetan Liverpoola Steven Gerrard. Dobili su brojne kritike LGBTQ zajednice jer su otišli u zemlju koja ne drži dovoljno do ljudskih prava.

Kako piše britanski tabloid The Sun, Henderson se nije priviknuo na uvjete i kulturu u Saudijskoj Arabiji, nije se tamo dobro osjećala ni njegova obitelj te su odlučili da je najbolje vratiti se u Europu. Henderson je rođen u Sunderlandu, za koji je odigrao 79 utakmica, no ogroman trag ostavio je u Liverpoolu, za koji je skupio 492 nastupa i osvojio sve.

Pročitajte više