Englezi: Imamo zlatnu generaciju ofenzivnih opcija. Nedostaje nam netko poput Modrića

Foto: EPA

EUROPSKO prvenstvo započinje za manje od tri mjeseca. Igrat će se u Njemačkoj u deset gradova-domaćina na deset stadiona od 14. lipnja do 14. srpnja. Jedna od reprezentacija koja se nada da će otići do zlata je i engleska reprezentacija.

Englezi u ovom trenutku imaju najboljeg strijelca u njemačkoj Bundesligi (Harry Kane, 31 gol u 26 utakmica za Bayern), najboljeg strijelca u španjolskoj La Ligi (Jude Bellingham, 16 golova u 22 utakmice za Real) i šestoricu među deset najboljih strijelaca u engleskoj Premier ligi. Izbornika Garetha Southgatea novinari su pitali o šansama reprezentacije.

Telegraph, koji i ističe napadačku momčad Southgateovih igrača, navodi da Engleska ima zlatnu generaciju ofenzivnih opcija, pa ističe da igrači kao što su Marcus Rashford ili Jack Grealish ne mogu biti sigurni u svoje pozicije u izabranoj vrsti.

"Bio bi to igrač s najviše nastupa za Englesku"

Ipak, Southgate ističe ono što nedostaje njegovoj momčadi, ono što Telegraph opisuje kao neuhvatljivog razigravača duboko u polju, a izbornik Engleza opisuje kao "ogranizatora s loptom iz srednjeg reda". "Nekoga kao što su Jorginho, Sergio Busquets, Toni Kroos ili Luka Modrić", kako je to Southgate rekao.

"Southgate zna da od sad do lipnja neće moći imati playmakera kao što je Modrić, koji je vodio Hrvatsku 2018. kad je Engleskoj nanijela poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva, kao što je to radio i u kvalifikacijama za Euro deset godina ranije na Wembleyju", piše Telegraph i dodaje:

"Čovjek se zapita ima li kakva greška u engleskoj psihi kad se takav igrač ne pojavljuje. Uistinu, da neki Englez igra kako igra Modrić mogao bi skupiti više nastupa za reprezentaciju od ikog prije njega. S druge strane, kakva je sreća Engleske, sigurno bi se neočekivano pojavio u trenutku neobjašnjivog odsustva ikakvog pristojnog napadača."

Pročitajte više