Englezi: Kovačić odlazi u Arabiju. Razlog je Pepov miljenik iz Bayerna

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ fenomenalno je iskoristio to što ga je u zadnjih tjedan dana Pep Guardiola izvukao iz trećeg plana. Prvo je sjajnom igrom vodio City do važne prvenstvene pobjede kod Bournemoutha (1:0), a onda je krasno zabio za 6:2 kod Lutona u FA kupu. 

Kovačić se nakon dugo vremena vratio u prvi sastav Cityja. Još od 31. siječnja i utakmice protiv Newcastlea ili je bio na klupi i dobivao mrvice ili uopće nije bio u sastavu. U pretprošlom kolu protiv Brentforda dobio je samo jednu minutu, dok u prethodna dva susreta, protiv Evertona i Chelseaja, nije bio ni u zapisniku. U tom je periodu Kovačić imao problema i s ozljedama, no u zadnje vrijeme pokazao je kako se spektakularno oporavio i uskrsnuo.

Ipak, engleski mediji usred Kovačićeve renesanse pišu kako je on blizu odlaska iz Cityja, samo godinu dana nakon što je uz odštetu od 29 milijuna eura došao iz Chelseaja. Razlog je, pišu Englezi, što Pep Guardiola želi iz Bayerna dovesti Joshuu Kimmicha (29), svog miljenika iz vremena dok je vodio bavarski klub. Dodaju da Kimmichov vršnjak Kovačić zato kreće prema Saudijskoj Arabiji. 
 

Pročitajte više