Transferi

Englezi: Oršićev transfer bio bi čudesna poruka cijeloj Premier ligi

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

MISLAV ORŠIĆ blizu je transfera u Burnley. Britanski mediji javljaju da je posljednjeplasirani klub Premier lige ponudio hrvatskom prvaku osam i pol milijuna eura za 29-godišnjeg ofenzivca.

"Transfer Oršića bi bio čudesna klupska poruka cijeloj ligi", piše Lancs, lokalni list koji prati događaje oko Burnleyja. "Zabijao je Tottenhamu, West Hamu i Španjolskoj. Ima 29 godina, 14 nastupa za reprezentaciju i može igrati baš sve napadačke pozicije. On je definitivno igrač koji bi bio klupski jackpot i odgovor na odlazak Chrisa Wooda u Newcastle", dodaje novinar Alex James.

Lancs piše i da se priča o Oršićevom dolasku jako svidjela navijačima, koji jedva čekaju vidjeti hrvatskog reprezentativca u momčadi. Napominju i da su Dinamo i Burnley blizu dogovora oko visine odštete, ali da konačnu riječ o transferu mora dati sam nogometaš.

Oršić s Dinamom ima ugovor do ljeta 2025. kojim mu je zajamčeno 800 tisuća eura po sezoni, a u Engleskoj bi mogao dobiti i duplo više. Lijevo krilo je Dinamo prije tri i pol godine doveo iz korejskog Hyundaija za milijun eura. Od tada je Oršić nezamjenjivi igrač i glavna figura Dinamovih hrvatskih i europskih uspjeha. U 168 nastupa postigao je 67 i namjestio 31 gol.

Pročitajte više