Englezi šokirani izborom suca za utakmicu s Hrvatskom: Evo što mu sve zamjeraju

Foto: Peter Powell/EPA

"SAMO ne on", reakcija je većine Engleza na izbor suca za utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva između Engleske i Hrvatske. A utakmicu će suditi turski sudac Cuneyt Cakir.

Cakir je omražen u Engleskoj zbog suđenja na utakmicama engleskih klubova. Najviše se zamjerio navijačima Manchester Uniteda kada je u utakmici nokaut faze Lige prvaka, posljednjoj u karijeri legendarnog trenera Sir Alexa Fergusona u tom natjecanju, isključio Nanija.

Crvene kartone pokazao je i Chelseajevim igračima Johnu Terryju, koji je zbog tog propustio finale Lige prvaka, te Garyju Cahilla u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Ljut na Cakira bio je i Steven Gerrard kada je dobio prvi crveni karton u reprezentativnoj karijeri.

"Mislim da je on sretan kad dijeli kartone. Meni je pokazao dva, a cijeloj momčadi mislim sedam", rekao je Gerrard tada nakon utakmice s Ukrajinom. 

Ovo će mu biti treća utakmica na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Susret Maroka i Irana je odradio bez problema, ali Nigerijci smatraju da ih je pokrao u susretu s Argentinom kada nije htio pogledati spornu situaciju iz argentinskog kaznenog prostora.

Turčin je jedan od najpoznatijih svjetskih sudaca, ali i sudac koji obožava biti u centru pažnje. Iz ove sezone po lošem ga pamte navijači Bayerna koji su ga okrivili za ispadanje u Ligi prvaka od Reala. 

Pročitajte više