TRANSFERI

Englezi: United će uskoro objaviti da je doveo najskupljeg stopera u povijesti

Foto: EPA

MANCHESTER United uskoro će objaviti transfer Harryja Maguirea iz Leicester Cityja, piše Independent. Novog stopera platit će 89 milijuna eura čime će Maguire postati najskuplji branič u povijesti nogometa, nedugo nakon što je rekord postavio Matthijs De Ligt koji je Ajax zamijenio Juventusom za 85 milijuna eura. 

Maguire je prošlog tjedna rekao da želi otići iz kluba, a klub je odlučio da mu neće stajati na putu. U Manchesteru vjeruju da će se Maguire sjajno uklopiti u njihovu obranu kao mentor za Victora Lindelofa koji još uvijek nije ispunio potencijal zbog kojeg je doveden iz Benfice. 

Jedno je sigurno, Maguire nije najbolji branič svijeta. Istina, nije to bio ni Van Dijk kad je iz Southamptona dolazio u Liverpool, ali nakon senzacionalnih 18 mjeseci na Anfieldu, Nizozemac ima malo konkurenata za naslov najboljeg na svijetu. Njegova odšteta od 75 milijuna funti danas djeluje kao jako dobra cijena i Liverpool bi je mogao udvostručiti kad bi htio. 

United gotovo sigurno neće biti u istoj situaciji s Maguireom, ali tržište igrača je takvo da ako engleski klub kupuje igrača u Engleskoj, on gotovo sigurno mora biti preplaćen. Sreća za United je svakako to što si oni mogu priuštiti da preplate igrača. 

Pročitajte više