OSTALE REPREZENTACIJE

Englezima se ponovila Hrvatska: "Gdje nam je Luka Modrić?"

Foto: EPA-EFE

"ZA MENE je Frenkie de Jong trenutačno najbolji veznjak na svijetu. On je kao Luka Modrić, čini sve suigrače boljima. Veliki sam fan, mislim da on ima baš sve", sipao je legendarni Liverpoolov igrač Jamie Redknapp gledajući utakmicu Nizozemske i Engleske.

>>> Liverpoolova legenda: "On je najbolji veznjak svijeta, baš kao Modrić"

U finale Lige nacija otišli su Nizozemci poslije produžetaka (3:1), a danas Englezi ističu jedan od glavnih razloga poraza, uz paralelu na onaj iz polufinala Mundijala protiv Hrvatske (2:1). Drugi put su pali u polufinalu u samo 11 mjeseci i to nakon što su u oba vodili.

Pored tragikomičnih pogrešaka obrane u Guimaraesu, uništio ih je baš De Jong. Odmah su se prisjetili Luke Modrića koji ih je u Moskvi u tandemu s Ivanom Rakitićem uništio u veznom redu.

"Engleska se od Svjetskog prvenstva oprostila pitajući se 'gdje je naš Modrić'. Sada je ispala iz Lige nacija pitajući se 'gdje je naš Frenkie de Jong?'", započeo je Telegraphov novinar Jason Burt.

"Ova momčad Garetha Southgatea još uvijek nema pobjednički mentalitet koji pokušava stvoriti. Ostaju previše krhki. Jednostavno, protiv Nizozemske nisu bili dovoljno dobri, nisu imali kontrolu igre. Pogotovo u sredini terena. Nisu imali dovoljno posjeda ili barem značajan posjed. Bio je to deja vu onog što se dogodilo u Moskvi prije 11 mjeseci protiv Hrvatske. Engleska je, kao i protiv Hrvatske, primila gol pa pala pod pritiskom."

De Jong ih je posve uništio na sredini terena. Imao je 128 dodira s loptom, 105 dodavanja, pet startova i 13 oduzetih lopti. Bio je igrač utakmice.

"U Moskvi su Modrić i Rakitić postupno preuzeli kontrolu u posjedu, rastezali obranu i pritiskali Englesku sve dok nije pukla. Protiv Nizozemske je na red došao De Jong, 22-godišnjak kojeg je Barcelona Ajaxu platila 75 milijuna eura. Declan Rice se nije snašao u toj utakmici, nije mogao držati tempo, kao ni Fabian Delph. De Jong je bio prebrz za sve", dodao je Burt

S njim se u studiju složio i bivši menadžer Manchester Uniteda David Moyes.

"Bilo je to kompletno izdanje, kontroliranje brzine i tempa igre", zaključio je Škot.

Burt je potom još jednom podvukao.

"Engleska se ne može nositi s čarolijom Modrića i De Jonga, koji je njegov nasljednik. Imaju sposobnost da igrači oko njih izgledaju bolje. Ali Engleska mora naći nekog takvog i razviti ga, uložiti u njega da bi mogao kontrolirati sredinu terena", zaključio je Burt.

Pročitajte više