EP TAEKWONDO:ČELNICI HOO-A KOD NAŠIH TAEKWONDAŠA

Mladi hrvatski taekwondaši nastavljaju s dobrim nastupima na 14. juniorskom Europskom prvenstvu koje se do 2. ožujka održava u olimpijskoj Ateni.

U kategoriji od 49 kilograma Azra Zukanović je u 1. kolu sa 5:0 pobijedila Finkinju Varius i poslije podne će se boriti za odličje.

Dobro je startala i Ana Beljo u kategoriji do 59 kg, koja je sa 4:0 nadvladala Irkinju Moran i u borbi za poluzavršnicu se sastaje sa Talijankom

Nažalost, Tomislav Borić u kategoriji do 59 kg nije uspio prožći prvo kolo u kojem ga je sa 4:2 pobijedio Grk Kortusaidis.

Naše taekwondaše posjetili su i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu sa glavnim tajnikom Ivicom Stošićem Miošićem koje boravi u Ateni radi pripreme dolaska hrvatskih olimpijaca iduće godine na Olimpijske igre.

U izaslanstvu su bili pomoćnik direktora za olimpijski program Damir Šegota, direktor marketinga Ranko Ćetković, savjetnik u Uredu za olimpijski program Darko Dujmović, te izvršna tajnica Maja Gencel.

Glavni tajnik HOO-a Stošić-Miošić, te predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot i Dražen Mađarević razgovarali su sa predsjednikom Europskog teakwondo saveza Grkom Alanasosom Pagalosom o olimpijskom teakwondo turniru, na kojem će nastupiti i nekolicina hrvatskih boraca.

Pročitajte više