EPICENTER CS:GO 2017 Nevjerojatna konkurencija u borbi za pola milijuna dolara

Foto: Epicenter.gg

EPICENTER 2017 koji službeno počinje u utorak 24. listopada u Sankt Peterburgu, bit će jedan od najjačih CS:GO turnira ove godine. Na drugom izdanju ovog turnira tako ćemo vidjeti pet najboljih CS:GO ekipa na svijetu u borbi za nagradni fond od pola milijuna dolara.

Najbolji CS:GO tim u regiji potpisao ugovor života vrijedan skoro dva milijuna kuna
 
Zasad je sigurno šest od osam timova koji će se natjecati u Rusiji, a preostala dva saznat ćemo u dan prije početka turnira kada se odigravaju posljednja dva Wildcard meča. U ponedjeljak oko 17:00 za mjesto na turniru borit će se FaZe Clan i Tyloo, a poslije njih i Team Liquid i Veg Squadron. Teško je očekivati da ćemo u tim mečevima vidjeti iznenađenje te bi FaZe i Liquid trebali biti sigurni putnici u grupnu fazu natjecanja.
 
Prođe li sve kao što je očekivano skupinu A činit će SK Gaming, Gambit, Virtus.Pro te FaZe, dok će se u skupini B natjecati Astralis, North, G2 i Liquid. Grupna faza će se igrati po GSL formatu od 24. do 26. listopada, a dvije najbolje plasirane ekipe u skupinama proći će u polufinale koje će se igrati nakon dana pauze. Pobjednika ćemo saznati u nedjelju 29. listopada za kada je planirano veliko finale. 
 
Foto: Epicenter.gg
 
Glavni favorit za osvajanje turnira je zasigurno FaZe Clan, trenutno najbolja ekipa na svijetu, ali poredak iza njih je prilično gust. Tu su uvijek dobri Astralis i SK Gaming, koji ovoga puta igra s boltzom umjesto felpsa, zbog loših rezultata u posljednje vrijeme. Kako će se boltz uklopiti u ekipu tek ćemo vidjeti, ali to ne bi bio prvi put da SK Gaming sa zamjenom napravi veliki rezultat. 
 
Posljednju skupinu koja će imati šansu za naslov čine North, G2 Esports i Gambit, ekipe koje uglavnom mogu računati na polufinala na velikim natjecanjima, ali bez obzira na znanje nemaju konstantu dobrih nastupa. 
 
Liquid i Virtus.pro na začelju su ljestvice i bilo bi pravo čudo da nekim slučajem odu skroz do kraja i dignu pokal pobjednika Epicenter 2017 turnira. 
 
Bit će ovo i sjajna prilika da FaZe Clan otkloni sve sumnje i učvrsti svoju poziciju kao najbolji tim na svijetu. Pobjedama protiv ekipa koje se nalaze među najboljih pet na svijetu ušutkali bi i ono malo preostalih kritičara i vjerojatno započeli novu eru CS:GO esporta. 
 
Mečevi će se igrati već od 10:00 po našem vremenu, a spektakl će otvoriti meč između SK Gaminga i Virtus.pro, a odmah iza njih snage će odmjeriti Astralis i G2 Esports.
 

Pročitajte više