KRIMINAL U SPORTU

Escobarovi ljudi zbog ove tučnjave htjeli ubiti Chilaverta. Spasio ga Asprilla

Screenshot

NA utakmici Paragvaja i Kolumbije (2:1) u Asuncionu prije 22 godine dogodila se jedna od nevjerojatnih scena u svjetskom nogometu. 

Dvije najveće zvijezde reprezentacija Jose Luis Chilavert i Faustino Asprilla dobili su crvene kartone, a prilikom izlaska Chilavert je šakom u lice udario Asprillu, nakon čega je nastala tučnjava na terenu. 

Više od dvadeset godina poslije Asprilla je u intervjuu za Telepacifico, za svoj 50. rođendan, ispričao što se dogodilo na toj kvalifikacijskoj utakmici za francuski Mundijal 1998.

Nakon drame na terenu Asprillu su pozvali narkodileri, nekada dobri prijatelji Pabla Escobara ubijenog 1993. godine.

"Čim je završila utakmica zvonio mi je mobitel, nepoznat broj. Ja sam Julio Fierro, dođi kod mene u hotel", prisjetio se Faustino pa nastavio:

"Dolazim tamo, tip je s još desetoricom likova, svi pijani i s nekim ženama. Sve Paragvajke. Ja sam stigao sa suigračem Aristizabalom i oni nam kažu: Treba nam tvoje dopuštenje, ova dvojica će ostati ovdje u Asuncionu, žele ubiti onog debelog Chilaverta."

Asprilla je ostao šokiran.

"Kako, jeste li vi normalni? To će biti kraj kolumbijskog nogometa. To se ne smije dogoditi. Što se dogodi na terenu, ostaje tamo. Udario me samo u šaku, pomirili smo se i sve završava", objašnjavao im je legendarni napadač.

Fierro je na kraju odustao, a njegovo tijelo pronađeno je 2004. godine.

Pročitajte više