Euroliga

Euroligaši pred kolapsom. Zenit odgodio utakmice, u ASVEL-u 11 zaraženih

Foto: EPA

ČAK 11 članova francuskog košarkaškog kluba ASVEL je pozitivno na koronavirus. Od prije je zaraženo sedam osoba, a od danas dva igrača i dva člana stručnog stožera, objavio je euroligaš.

On se našao u problemu pred današnjim domaćim ogledom protiv Panathinaikosa jer u kadru ima samo devet igrača, od čega su dvojica juniori.

Zenit je također u problemu sa zaraženima u momčadi

Već u četvrtak ASVEL dočekuje Crvenu Zvezdu i još uvijek nije poznato hoće li momčad odigrati utakmice ovaj tjedan. Ipak, prema propozicijama natjecanja, svaka momčad koja u kadru ima osam igrača može odigrati susret.

Ako momčad nije u stanju izvesti osam igrača na teren, onda se pobjednikom proglašava protivnik, a utakmica registrira rezultatom 20:0.

Ruski Zenit je ovaj tjedan trebao igrati dvije utakmice protiv španjolskih predstavnika Baskonije i Valencije, ali su one odgođene zbog slučajeva koronavirusa u ruskom klubu. Datum odigravanja tih susreta je još uvijek nepoznat, oni nisu registrirani pobjedama španjolskih momčadi, a Euroliga možda dopusti Rusima da registriraju juniore i zaigraju s njima.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više