Europski prvaci razbili Čile, Kljajić izgubio od Bjelorusije, Islandu iznenađujući remi

Foto: Hina

AKTUALNI europski prvaci rukometaši Njemačke svladali su Čile s uvjerljivih 35:14 (17:6)  u utakmici 2. kola u skupini C Svjetskog prvenstva u Francuskoj, odigranoj u nedjelju u Rouenu.

U dvoboju potpuno neravnopravnih suparnika Nijemci su već na poluvremenu vodili 17:6, a potom u drugom dijelu stečenu prednost gotovo udvostručili. Njemačke strijelce predvodili su  Kohlbacher sa osam pogodaka i Dahmke sa sedam. Kod Čileanaca nijedan rukometaš nije postigao više od dva gola.

Rukometaši Bjelorusije svladali su reprezentaciju Saudijske Arabije sa 29:26 (14:13) u posljednjoj utakmici 2. kola u skupini C.

Sve do 56. minute Sudijci, koje vodi hrvatski trener Nenad Kljajić, držali su korak s Bjelorusima i zaostajali svega jedan pogodak (25:26). No, tada je bjeloruska reprezentacija zaredala s tri pogotka, čime je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Bjeloruse je do pobjede predvodio Baris Puhovski sa devet pogodaka, dok je Arcem Karalek postigao šest golova. Najbolji strijelac Saudijske Arabije bio je Mojtaba Al Salem sa sedam pogodaka.

Najveće iznenađenje u nedjeljnim dvobojima priredio je Tunis koji je odigrao 22:22 protiv Islanda i u trećem nastupu u Francuskoj osvojio prvi bod, baš kao i Islanđani.
 

Hrvatska reprezentacija je u nedjelju imala slobodan dan, a u ponedjeljak će protiv Bjelorusije odigrati utakmicu 3. kola. Dvoboj u Rouenu započinje u 20.45 sati.
 
Francuski rukometaši su sa 31:28 pobijedili Norvešku, Katar je sa 32:22 pobijedio Bahrein, a Švedska sa 35:17 razbila Argentinu. 

SP rukometaša, skupina C - 2. kolo:
 

Njemačka - Čile 35:14 (17:6)
Saudijska Arabija - Bjelorusija (20.45)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više