Esport

Evo kada izlazi i kako će izgledati demo za FIFA-u 19

Screenshot: FIFA 19

EA Sports je za FIFA-u 19 predstavio službeno partnerstvo s Tottenham Hotspurom. Tako će igrači tog kluba biti skenirani u igri, a predstavljen je i novi Tottenhamov stadion na kojem će Spursi debitirati 15. rujna, kad im u goste stiže Liverpool. Uz objavu novog partnerstva, stiglo je i nekoliko detalja u vezi s demo verzijom igre.

>Tottenham je predstavio novi stadion uz pomoć FIFA-e 19

Demo verzija igre trebala bi biti dostupna u rujnu. Igrat će se s deset klubova, a zasad su potvrđeni Real Madrid, PSG, Juventus, Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund, Bayern, Atletico Madrid i Tottenham. Svi navedeni klubovi ove će sezone nastupati u Ligi prvaka, koja će biti licencirana u novoj FIFA-i. Tako je vrlo izgledno da će i demo verzija igre biti fokusirana upravo na najelitnije klupsko natjecanje. To ne treba čuditi jer se Liga prvaka nakon deset godina vraća u najpopularniju nogometnu igru.

Konami je teško izgubio još jednu bitku s licencama. Ne samo da su izgubili one za Ligu prvaka i Europa ligu nego je i Borussia Dortmund, po broju navijača jedan od najpopularnijih klubova na svijetu, raskinula službeno partnerstvo dvije godine prije isteka. Kako možemo vidjeti, EA Sports nije propustio takvu priliku. PES 2019 imat će više licenciranih liga i klubova nego bilo koji prethodnik u serijalu, ali ništa posebno vrijedno spomena. Nedostaju lige petice i najveći nogometni klubovi, a za to vrijeme je EA Sports otkupio prava za Serie A, koja se dosad u FIFA-i zvala Calcio A. PES 2019 izlazi mjesec dana prije FIFA-e 19, a vidjet ćemo može li takva odluka Konamija poboljšati prodajne rezultate i udio na tržištu u odnosu na glavnu konkurenciju. 

 

Pročitajte više