Evo kakvu kaznu Leko može očekivati zbog isključenja na utakmici Superkupa

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

IVAN LEKO isključen je tijekom utakmice SuperSport Superkupa koju je njegov Hajduk izgubio 0:1 od Dinama na Maksimiru. Pitanje je kakvu kaznu Hajdukov trener može očekivati zbog isključenja nakon psovki i uvreda glavnom sucu utakmice zbog kojih je s klupe preseljen na tribine.

Susret je vodio Dario Bel, a u izvještaju nakon njega navedeno je da je Leko dobio crveni karton zbog psovanja "marš u pi*ku materinu". Leko je na poluvremenu utakmice, napisao je Bel u svom izvješću, po dolasku u svlačionicu nastavio vrijeđati uz izrazito agresivno ponašanje, u čemu je sprječavan od strane redara uz riječi "smeće jedno! Mišu mali! Je*em te u usta, go*no ćelavo!"

Marić: Potkopavao je autoritet sudaca

Šef sudaca Bruno Marić istaknuo je da je Leko bio isključen zbog reakcije koja je bila "kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca". Leko je imao drugačije mišljenje i na konferenciji za medije nakon utakmice svoje je isključenje opisao kao smiješno.

"Moja reakcija je loša. Žuti karton, korektno. Ali ti da trenera Hajduka isključiš radi toga!? Okrenem se i dobijem crveni karton. Možda mu treba autoritet, možda je ego. Navodno je dobar sudac, najbolji ovdje i sad on na meni gradi svoj autoritet. Nisam ja ovdje došao, da ne kažem odakle, da me se ponižava i da nama, kao klubu, kao mojoj momčadi, oduzima situaciju da uzmemo trofej", dodao je.

Hajduk će imati pravo žalbe na kaznu

Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a, kazna može biti varirati.

"Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci", navodi članak 52 tog pravilnika.

Odluka o kazni još nije donesena i treba pričekati da se Disciplinska komisija sastane i odluči o visini kazne. Hajduk će na nju imati pravo žalbe. Podsjetimo, Hajduk ligaški dio sezone otvara u petak utakmicom protiv Dinama. Slijede mu susreti protiv Rijeke i Osijeka.

Podsjetimo, istu stvar je 2020. godine vodeći Dinamo protiv Osijeka napravio Nenad Bjelica. Kažnjen je s mjesec dana zabrane vođenja momčadi i novčano u iznosu 2000 kuna. 

Pročitajte više