Evo koliko je Boris Krčmar zaradio ostvarivanjem najvećeg uspjeha na SP-u u pikadu

Foto: Profimedia

HRVATSKI pikadist Boris Krčmar (44) u londonskom Alexandra's Palaceu ostvario je najveći uspjeh karijere i prvi put ikad se plasirao u treće kolo Svjetskog prvenstva. Najbolje rangirani hrvatski igrač (61. na svijetu) u drugom je kolu svladao 12. na svijetu, Nizozemca Dirka van Duijvenbodea, s 3:1 u setovima.

Protivnik u trećem kolu bit će mu 21. igrač svijeta, 53-godišnji Škot Gary Anderson, a meč je na rasporedu u srijedu 27. prosinca. Anderson je u dva navrata (2015. i 2016. godine) bio svjetski prvak, a Krčmar je ove godine dva puta igrao protiv njega i oba puta izgubio.

Krčmar zaradio 29 tisuća eura

Prolaskom u treće kolo Svjetskog prvenstva Krčmar si je osigurao nagradu od 25 tisuća funti, odnosno gotovo 29 tisuća eura. Eventualnom pobjedom protiv Andersona, Krčmar bi stigao do zarade od 40 tisuća eura. Ukupni nagradni fond na SP-u iznosi 2.5 milijuna funti, od čega pobjedniku odlazi pola milijuna.

Ranije je Krčmar nastupao na Svjetskim prvenstvima 2011., 2021., 2022. i 2023. godine. Najveći uspjeh dosad je ostvario na prošlom prvenstvu kada je u prvom kolu svladao Japanca Toru Suzukija s 3:0. U drugom kolu je ispao porazom 3:1 od Engleza Nathana Aspinalla.

Pročitajte više