Europsko prvenstvo

Evo kada i s kim hrvatske rukometašice mogu igrati polufinale EP-a

Foto: HRS

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija je pobjedom protiv Njemačke 23:20 izborila polufinale EP-a u Danskoj.

U isto vrijeme kad i Hrvatska svoju su utakmicu u drugoj skupini odigrale Francuska i Švedska. Francuska je slavila rezultatom 31:25 i ostvarila plasman u polufinale, ali još nije poznato s koje pozicije. U 20:30 počinje utakmica Danske i Rusije koja će odlučivati o drugom putniku iz te skupine u polufinale.

Hrvatska u polufinalu može igrati protiv Francuske ili Rusije

Ako Danska pobijedi, onda će ona proći dalje kao drugoplasirana, dok će Francuska izboriti prvo mjesto i igrati protiv Hrvatske. Ako Danska i Rusija remiziraju, Rusija ide dalje, ali kao drugoplasirana, te će Hrvatska opet igrati protiv prvih Francuskinja.

U slučaju pobjede Rusije, Francuska će pasti na drugo mjesto u skupini, dok će Rusija s istim brojem bodova i boljom gol-razlikom biti prva i igrati protiv Hrvatske u polufinalu.

Cijeli finalni vikend od petka do nedjelje je na rasporedu u Herningu

Norveška je već ranije izborila prvo mjesto u hrvatskoj skupini te će u polufinalu zaigrati u petak od 20:30. To znači kako će Hrvatska svoje polufinale igrati od 18 sati u petak protiv Francuske ili Rusije. Utakmica za treće mjesto i finale su na rasporedu u nedjelju 20. prosinca.

Cijeli finalni vikend od petka do nedjelje je na rasporedu u Herningu u dvorani Jyske Banke Boxen, gdje je odigrana završnica SP-a za muškarce 2019. godine kao i završnica Eura za muškarce 2014. godine.

Francuska je aktualni europski prvak s domaćeg terena, dvostruki svjetski prvak (2003. i 2017.) te aktualni srebrni s Olimpijskih igara u Riju. Rusija je pak aktualni olimpijski pobjednik iz Rija, četverostruki svjetski prvak (posljednji put 2009.) i aktualni srebrni s EP-a u Francuskoj. Ruskinje nikada nisu bile europske prvakinje, a imaju ukupno četiri medalje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više