Evo s kime će hrvatski košarkaši igrati kvalifikacije za SP

Foto: Getty Images/ Guliver Image

KONAČNO je popunjena D skupina prvog kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u košarci. Uz Italiju i Rumunjsku, Hrvatskoj se u D skupini pridružila i Nizozemska koja se uspjela kvalificirati kao jedna od osam najboljih reprezentacija iz pretkvalifikacija.
 
Domaćin Svjetskog prvenstva bit će Kina, a u kvalifikacije su se probile još reprezentacije Austrije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Kosova i Švedske. 
 
32 države natjecat će se u prvom krugu kvalifikacija, a iz svake od osam skupina tri najbolje reprezentacije izborit će kartu za drugi krug. Reprezentacije koje ne budu imale sreće završit će natjecanje te će morati igrati pretkvalifikacije za EuroBasket 2021.godine.
 
Drugi krug kvalifikacija rezerviran je za 24 reprezentacije te će biti podijeljene u četiri skupine po šest ekipa. Rezultati iz prvog kruga prenosit će se u drugi, u kojem će ponovno biti odigrano šest kola. 
 
Hrvatska kvalifikacije otvara 23. studenog protiv reprezentacije Nizozemske, a završava gostovanjem u Rumunjskoj. Skupina D, u kojoj je Hrvatska križat će se sa skupinom C, gdje su im protivnici reprezentacije Poljske, Kosova, Litve i Mađarske. 
 
Nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. (31. kolovoza- 15. rujna) tako će izboriti 12 reprezentacija, po tri najbolje iz svake skupine drugog kruga.
 
Sastavi skupina prvog kruga europskih kvalifikacija za SP 2019.
 
Skupina A: Crna Gora, Slovenija, Bjelorusija, Španjolska
 
Skupina B: Švedska, Turska, Latvija, Ukrajina
 
Skupina C: Poljska, Kosovo, Litva, Mađarska
 
Skupina D: Italija, Nizozemska, HRVATSKA, Rumunjska
 
Skupina E: Bosna i Hercegovina, Belgija, Francuska, Rusija
 
Skupina F: Bugarska, Češka, Island, Finska
 
Skupina G: Njemačka, Srbija, Austrija, Gruzija
 
Skupina H: Izrael, Velika Britanija, Grčka, Estonija
 
 
Raspored utakmica Hrvatske u prvom krugu
 
23.11.2017. Nizozemska - Hrvatska
 
26.11.2017. Hrvatska - Italija
 
23.02.2018. Hrvatska - Rumunjska
 
26.02.2018. Hrvatska - Nizozemska
 
28.06.2018. Italija - Hrvatska
 
01.07.2018. Rumunjska - Hrvatska 

Pročitajte više