Evo što navijači pišu na Fejsu nakon šokantnog ispadanja hrvatskih rukometašica

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija izgubila je od Mađarske 23:22 u zadnjem susretu drugog kruga i ispala je sa Svjetskog prvenstva. Hrvatska je poražena u nevjerojatnom raspletu i ovo je sigurno jedan od najtežih poraza u povijesti hrvatskog rukometa.

Igračice izbornika Ivice Obrvana vodile su cijelu utakmicu, imale čak i šest pogodaka prednosti, a šest minuta prije kraja Dejana Milosavljević zabila je za 22:18. Sve to nije bilo dovoljno jer je Mađarska do kraja napravila seriju 5:0 i s jedinim vodstvom u utakmici pobijedila.

Hrvatska je ovim porazom ostala i bez mogućnosti kvalifikacija na Igre u Parizu. Ovom pobjedom Mađarska je stigla na treće mjesto u skupini sa šest bodova, koliko ima i druga Crna Gora, ali Crna Gora je osigurala četvrtfinale zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je Hrvatska četvrta s pet bodova. Na vrhu je Švedska s osam bodova, a na dnu su Senegal s tri i Kamerun bez bodova.

Evo što su navijači hrvatske reprezentacije komentirali na Facebook stranici Hrvatskog rukometnog saveza.

Komentari hrvatskih navijača

"Bravo cure za svaku sekundu borbe, sport zna biti okrutan! Glave gore, vi ste naše najbolje sportašice, najborbenije, i to je iskustvo, jednog dana ćete i vi nekima zapapriti!!! Bolje ste od mnogih drugih hrvatskih reprezentacija, rekao bih i najbolje.

Lako je komentirati iz fotelje, pogledajte koliko se uopće djece bavi rukometom. Da ne kažem koliko se školske djece uopće bavi sportovima s loptom. Uspjeh je uopće što imamo bar stotinjak aktivnih rukometašica. I sada očekivati uvijek 100% uspjeh je ipak malo previše."

"Malo sutkinje s realno lošim odlukama, malo previše ovisnosti o individualnim rješenjima, malo previše želje, malo grublja obrana Mađarica na granici isključenja, kad se sve zbroji, na žalost prosuta sigurna pobjeda, čestitke na borbi cijeli turnir."

"Koliko su te djevojke danas dobile batina nije za vjerovati. Svaka im čast bez obzira na rezultat."

"Koliko se vodi briga o našem ženskom rukometu, bez navijača, bez medijske podrške financijske da se i ne priča, ma curke svaka vam čast, vi ste kraljice naše s šokom i bez šoka."

"Šest razlike i napad za sedam u 43. minuti i onda potop, poraz koji ostavlja bez riječi... Čestitke Mađarskoj... Vjera i borba do samoga kraja, dojam je da smo se sami pobijedili. Drage naše cure, isplakati i naučiti lekciju. Uz vas."

Pročitajte više