Evo što svjetski mediji pišu o dramatičnoj pobjedi Hrvatske protiv Japana

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija je u osmini finala pobijedila Japan na penale 3:1 nakon što je poslije 120 minuta bilo 1:1. Japan je poveo u 43. minuti golom Maede, a Hrvatsku je u igru vratio Ivan Perišić krasnim golom glavom u 55. minuti. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom susreta Brazil - Južna Koreja.

Dominik Livaković prometnuo se u junaka hrvatske reprezentacije jer je fenomenalno obranio čak tri penala Japancima, a pobjedu Hrvatske potvrdio je Mario Pašalić, koji je rutinski pogodio penal za 3:1. Livaković je obranio Minaminu, Mitomi i Yoshidi. 

Svjetski mediji popratili su pobjedu Hrvatske uglavnom komentarima kako su Japanci očajno izvodili penale, a hrvatski igrači iskoristili iskustvo s prošlog SP-a, koje im je dalo mirnoću u ovako dramatičnom finišu utakmice.

Harakiri Japanaca

"Japanci izveli harakiri u penalima protiv Hrvatske", naslov je teksta Marce, koja piše kako su se Modrić i Kovačić izgubili u šumi japanske taktike te da je Hrvatska igru temeljila samo na bezopasnom posjedu i greškama Tomiyasua.

"Produžeci kao da se nikome od straha nisu ni igrali, a u lutriji penala vidjeli smo harakiri Japanaca. Fantastični Livaković obranio je penale Yoshidi, Minaminu i Mitomi i tako postao 'samuraj Livaković'", piše Marca.

Iskustvo presudilo

"Očajni penali izbacili su Japance sa Svjetskog prvenstva. Ruku na srce, s druge strane bili su eksperti za ovakve situacije. Hrvatska je na zadnjem SP-u dvaput prolazila na penale, a ovdje je junak bio Dominik Livaković", objavio je Daily Mail.

"Hrvati, specijalisti za produžetke i penale, izbacili su Japan sa Svjetskog prvenstva. Viceprvaci svijeta oslonili su se na svoje iskustvo iz ovakvih utakmica. Perišić je golom za 1:1 prestigao Šukera po broju golova za Hrvatsku na velikim natjecanjima, a onda je na scenu stupio Livaković s tri obrane", piše francuski L'Equipe.

Pročitajte više