Evo tko je ušao u četvrtfinale Europa lige

Foto: EPA

BENFICA, Milan, Marseille, West Ham, Atalanta, Bayer Leverkusen, Roma i Liverpool su ušli u četvrtfinale Europa lige. Ždrijeb četvrtfinala i polufinala održat će se u petak u 13 sati.

Bayer zabio dva gola u sudačkoj nadoknadi i prošao u četvrtfinale

Vodeći sastav njemačkog prvenstva, Bayer iz Leverkusena, čudesnim se preokretom u sudačkoj nadoknadi s dva gola Patrika Schicka plasirao u četvrtfinale Europa lige, svladavši na svom terenu azerbajdžanski Qarabag s 3:2. Nakon 2:2 u prvoj utakmici, gosti iz Azerbajdžana stigli su nadomak senzacije povevši u uzvratu 2:0 golovima Abdellaha Zoubira u 58. i Juninha u 67. minuti.

U 62. minuti ostali s igračem manje jer je Elvin Cafarquliyev dobio crveni karton, a Jeremie Frimpong je u 72. minuti uspio vratiti Bayer u igru. Rezultat se nije mijenjao do sudačke nadoknade. Kada su još samo sekunde dijelile Qarabag od senzacije ukazao se Schick te s dva gola iz neposredne blizine kreirao preokret. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić igrao je od 79. minute za Bayer koji je i dalje neporažen ove sezone.

Atalanta preokrenula protiv Sportinga

Preokretom, ali ne toliko dramatičnim u četvrtfinale se plasirala i Atalanta koja je u Bergamu svladala Sporting iz Lisabona s 2:1, što joj je uz 1:1 iz prve utakmice bilo dovoljno za prolazak.

Pedro Goncalves doveo je Sporting u vodstvo u 34. minuti, ali su Ademola Lookman u 46. i Gianluca Scamacca u 59. minuti pogodili za Atalantin prolaz. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić igrao je za Atalantu od 76. minute.

Liverpool prošao Spartu s ukupnih 11:2

Brighton je pobijedio Romu 1:0, no talijanski sastav je prošao dalje zbog 4:0 pobjede iz prve utakmice, dok je Liverpool sa 6:1 nadigrao prašku Spartu te prošao dalje s ukupnih 11:2. Ranije u četvrtak su četvrtfinale izborili još Marseille, Benfica, Milan i West Ham United. 

Pročitajte više