DINAMO U EUROPI

Evo za koga Dinamo mora navijati da ne bi bio u zadnjem potu ako izbori Ligu prvaka

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u 3. pretkolu Lige prvaka s ukupnih 6:3 slavio protiv bugarskog Ludogorca i prošao u play-off. Hrvatski prvak time je osigurao minimalno nastup u grupnoj fazi Europa lige, a protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta igrat će za grupnu fazu Lige prvaka.

Izbori li Ligu prvaka, Dinamo će se vjerojatno nalaziti u četvrtom, najnižem potu s Rangersima, Crvenom zvezdom, Marseilleom, Kopenhagenom, Club Bruggeom, Celticom i Victorijom Plzen. Dinamo će u posljednjem potu završiti ako u grupnu fazu preko kvalifikacija uđu svi klubovi s većim koeficijentom, o čemu je na Twitteru pisao Tomislav Globan, profesor ekonomike sporta.

Dinamu je za treći pot potrebno ispadanje Benfice i Rangersa u kvalifikacijama. Rangersi su u uzvratu s 3:0 nadoknadili 0:2 protiv belgijskog Uniona, a Benfica je rutinski prošla sa 7:2 danski Midtjylland. Dinamu tako ostaje nada da će Benfica ispasti u play-offu u kojem ide na ukrajinski Dinamo te da će nizozemski PSV biti bolji od Rangersa.

Dinamo bi iz zadnjeg pota mogao dobiti paklenu skupinu s Real Madridom, Liverpoolom i Interom, ali i lakšu u kojoj bi bili Eintracht Frankfurt, Sevilla i Sporting. Prve utakmice play-offa za Ligu prvaka su 16. i 17. kolovoza, a uzvrati sedam dana kasnije. Plasman u grupnu fazu Lige prvaka ove sezone donosi više od 20 milijuna eura od UEFA-e. Ždrijeb grupne faze na rasporedu je 25. kolovoza.

Pročitajte više