Evo ždrijeba za Srpska Open u Banjoj Luci. Tu su Đoković, Rubljov, Ćorić, Wawrinka...

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

IZVUČEN je ždrijeb za ATP turnir iz serije 250 koji će se idućeg tjedna održati u Banjoj Luci pod nazivom Srpska Open. Radi se o turniru koji je dosad bio održavan u Beogradu, a ove je godine preseljen u Banju Luku dok se u glavnom gradu Srbije radi na teniskoj infrastrukturi. U Banjoj Luci je tim povodom otvoren i novi teniski kompleks koji će primati šest tisuća gledatelja.

U ždrijebu su se našli brojni poznati tenisači, koje svakako predvodi najbolji igrač svijeta Novak Đoković. Ipak, nije on jedini iz top 10 koji će igrati u Banjoj Luci jer će se ondje naći i Rus Andrej Rubljov, šesti na ATP ljestvici. Među prva četiri nositelja je i Borna Ćorić, pa će tako biti slobodan u prvom kolu, kao i srpski predstavnik Miomir Kecmanović.

Ćorića u drugom kolu čeka bolji iz dvoboja Lasla Đerea i Romana Safiullina. Uz Đokovića je najpoznatije ime na turniru svakako trostruki osvajač Grand Slam turnira Stanislas Wawrinka, koji se s Đokovićem može sresti već u drugom kolu. U Banjoj Luci će nastupiti i drugi poznati igrači, poput Gaela Monfilsa, Richarda Gasqueta, Tallona Griekspoora i Jirija Lehečke.

Pročitajte više