REKORDNI FALCAO Zabio Španjolskoj i postao najbolji strijelac u povijesti Kolumbije

Foto: Getty Images/Guliver Image, Hina

NAKON što je klupska sezona završila nogometne reprezentacije se uigravaju za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Španjolska je, bez igrača novog starog prvaka Europe Real Madrida, odigrala 2:2 s Kolumbijom u Murciji.

Pepe Reina je bio na golu, a u prvih 11 našli su se igrači Barcelone, Alba, Pique, Iniesta te zvijezde Premiershipa poput Davida Silve, Pedra, Azpilicuete. S druge strane stajala je jaka Kolumbija s Falcaom, Cuadradom i Jamesom Rodriguezom.

David Silva je u 22. minuti zabio za vodstvo Španjolske, a Cardona je na asistenciju Cuadrada izjednačio u 39. minuti. U 55. minuti Falcao je zabio za preokret na 2:1 i svoj 26. za reprezentaciju čime je postao najbolji strijelac u povijesti svoje zemlje.

Nakon što su oba izbornika izmijenila gotovo cijelu momčad Alvaro Morata je u 87. minuti zabio za konačnih 2:2.

Italija je u Nici s 3:0 razbila Urugvaj. Nije bilo odmora za finaliste Lige prvaka, pa su Bonucci, Barzagli i Marchisio bili u prvih 11, a napad su predvodili Belotti i Immobile.



Italija je do vodstva došla u 7. minuti autogolom Gimeneza, a mreže su mirovale do 83. minute kada je Belottijeva zamjena Eder pogodio za 2:0. U sudačkoj nadoknadi Daniele De Rossi je iz jedanaesterca postavio konačan rezultat.




Svoj prijateljski susret odigrala je i Finska, protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Finci su izvukli samo 1:1 protiv Lihtenštajna, jedne od najslabijih reprezentacija svijeta.

 

 

Pročitajte više