Fanove šokirala odluka UFC-a o Miočiću. Sad je napokon pojašnjena

Foto: Screenshot (Youtube, Weighing In)

PRIJE otprilike deset dana otkazan je jedan od najiščekivanijih mečeva u UFC-ovoj povijesti. Borba za titulu prvaka teške kategorije između Stipe Miočića i Jona Jonesa neće se održati 11. studenog kako je bilo najavljivano. Potvrdio je to prvi čovjek promocije Dana White uz obrazloženje da se Jones ozlijedio na treningu i da neće biti spreman za borbu. No, fanove je odmah nakon te objave šokirala činjenica da UFC neće Miočiću dati napad na pojas barem privremenog prvaka.

Podsjetimo, najveća MMA organizacija na svijetu je umjesto toga organizirala meč između Sergeja Pavloviča i Toma Aspinalla koji će se na eventu UFC 295 boriti za titulu privremenog UFC prvaka, dok će Jon Jones zasad ostati prvak. Dana White je u jednom priopćenju za medije poručio kako bi "davanje takve vrste meča Miočiću bilo iskazivanje nepoštovanja".

Sada je John McCarthy, jedan od najpoznatijih sudaca u povijesti slobodne borbe i veliki MMA autoritet, pojasnio odluku UFC-a da američkom borcu hrvatskih korijena ne organizira zamjensku borbu u kojoj bi dobio šansu još jednom uzeti vrh divizije.

"Problem su njegove godine"

‘‘Njegove godine su glavni razlog, a ima već 41. UFC gleda što im može ponuditi i zna da to nije netko na kojem mogu graditi budućnost teške kategorije. Da, on je bio njihov prvak nekoć prije i ima najdulji niz kao prvak teške kategorije. To su argumenti koje će iskoristiti da prodaju borbu, ali UFC smatra da ne mogu nastaviti prodavati njegove borbe na temelju toga", poručio je.

‘‘Mislim da se UFC pribojava da Miočić ne osvoji privremenu titulu. Jones nije tu kada ga je Miočić trebao i Stipe bi se nakon osvajanja privremene titule mogao jednostavno povući i pomisliti: "Zapravo sam osvojio titulu prije odlaska u mirovinu, Jones jednostavno nije bio spreman boriti se." To bi stvorilo ogromne probleme UFC-u‘‘, zaključio je McCarthy.

Pročitajte više