Fantastični Bogdanović srušio svoj rekord u NBA ligi

Foto: Profimedia

BOJAN BOGDANOVIĆ odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone u NBA ligi, no njegovi Detroit Pistonsi poraženi su od Milwaukee Bucksa 150:130. Hrvatski reprezentativac imao je fantastičnu šutersku večer i ubacio je 33 koša, a usput postavio i jedan osobni rekord.

Bucksi su sjajno otvorili utakmicu i već u prvoj četvrtini ubacili 49 koševa, dva manje od rekorda lige za četvrtinu. Iskoristili su povratak Giannisa Antetokounmpa i Khrisa Middletona koji su se vratili nakon ozljeda i već nakon uvodnih 12 minuta imali su 25 poena prednosti. Ni u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, a najveća prednost u njoj iznosila je 33 koša.

Antetokounmpo je za manje od 27 minuta ubacio 29 koševa i imao 12 skokova, a Brook Lopez dodao je 21 za pobjedničku momčad. Poraženu su predvodili Bojan Bogdanović s 33 koša i tri skoka te rookie Jalen Duren koji je uz 23 poena imao i 15 uhvaćenih lopti.

VIDEO: Arena Sport

Bogdanović je ove sezone više ubacio samo Lakersima

Bogdanovićev napadački učinak je njegov drugi najbolji u ovoj sezoni. Samo je sredinom prosinca prošle godine ubacio više poena (Lakersima 38), a bila mu je ovo peta ovosezonska utakmica u kojoj je ubacio 30 ili više koševa. Zaustavio se na 33 uz fantastičnih 11/15 iz igre, od čega sjajnih 6/7 za tri poena u nešto više od 27 odigranih minuta. Pogodio je svih pet slobodnih bacanja.

Bogdanović je odigrao desetu uzastopnu utakmicu u kojoj je ubacio minimalno 20 koševa, što je i njegov najbolji niz otkako je 2014. godine stigao u NBA ligu. Hrvatski reprezentativac u ovoj sezoni bilježi prosjeke od 21.5 poena, 3.6 skokova i 2.7 asistencija.

 

Pročitajte više