Fantastični Osimhen i Kvaratškelia doveli Napoli do 13. pobjede u nizu

Foto: EPA-EFE

U 12. KOLU Serie A za sada nema iznenađenja. Napoli Luciana Spallettija i dalje je jednostavno nezaustavljiv. Na stadionu Diega Armanda Maradone s 4:0 je torpediran Sassuolo, ekipa s europskim ambicijama. Napoli je tako upisao 13. pobjedu u nizu, a do nje je došao hat-trickom Victora Osimhena i još jednim golom Kviče Kvaratškelije.

Već nakon prošlog kola Napoli je stigao do najduljeg niza pobjeda u svojoj povijesti, a on je sada nastavio rasti i prvi naslov prvaka nakon 1990. godine i Maradonine ere izgleda kao sve veća realnost. Prije Svjetskog prvenstva Napoli čekaju još tri ligaške utakmice, a trenutno ima šest bodova i utakmicu više od branitelja naslova Milana. 

Kvaradona asistirao, Osimhen zabijao

Danas smo u prvom poluvremenu gledali show gruzijsko-nigerijskog tandema u napadu. U četvrtoj minuti Kvaratškelia je jedan centaršut glavom lukavo prenio na drugu stativu, a tamo je loptu u gol spremio Osimhen. petnaest minuta kasnije Kvaradona je oštro ubacio, a Osimhen samo podmetnuo nogu i zabio za 2:0.  

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE

U 36. minuti asistenciju je upisao Mario Rui. Portugalski lijevi bek sjajnom je dugom loptom našao Kvaratškeliju, koji ju je mirno uštopao i spremio u mrežu pored nemoćnog golmana. Napoli je potpuno dominirao utakmicom s oko 70 posto posjeda, a točku na "i" stavio je Osimhen lobom u 77. minuti.

Dvadesetjednogodišnji Gruzijac Kvaratškelia sada ima osam golova i 10 asistencija ove sezone, a dvije godine stariji Nigerijac Osimhen je na učinku od osam golova. Prije utakmice s Atalantom u idućem kolu, Napoli čeka gostovanje na Anfieldu u Ligi prvaka. Napoli je do sada stopostotan i siguran je putnik u nokaut-fazu najelitnijeg natjecanja.

 

Pročitajte više