Fernando Alonso odabrao momčad za sljedeću F1 sezonu

Foto: Getty Images/Guliver Image

FERANDO ALONSO potvrđen je kao McLarenov vozač za 2018. nakon višemjesečnih nagađanja o nastavku njegove karijere.

McLaren je očekivao da će Alonso produljiti suradnju nakon tri neuspješne godine, pogotovo nakon vijesti da će ih od iduće godine motorima opskrbljivati Renault, a ne Honda, ali službena potvrda stigla je tek danas.

"Fantastično je što ću nastaviti svoj odnos s McLarenom", rekao je Alonso. "McLaren je oduvijek bio mjesto za koje mi je srce govorilo da ostanem i tu se zaista osjećam kao kod kuće. Ovo je fantastična momčad, puna nevjerojatnih ljudi, s toplinom i prijateljskim stavom koje dosad nisam iskusio u Formuli 1."

"Nevjerojatno sam sretan što se utrkujem u ovoj momčadi. Ali jednako važno je i da McLaren ima tehničke resurse i financijsku snagu da u vrlo brzo počne pobjeđivati i osvajati svjetska prvenstva u F1. Iako posljednjih nekoliko godina nisu bile jednostavne, nikad nismo zaboravili kako se pobjeđuje i vjerujem da to ubrzo možemo ponovno ustvariti. Posljednje tri godine dale su nam zamah kojim smo planirali budućnost i veselim se tom putovanju. Uzbuđen sam oko toga i već naporno radim na ostvarivanju tih planova."

Boullier: Uvijek je bilo jasno da Alonso voli McLaren

Unatoč turbulentnim godinama s Hondom i Alonsovoj nesigurnosti oko produljenja ugovora, trkaći direktor Eric Boullier kaže da nije sumnjao da Alonso voli ovu momčad.


"Iako smo često dijelili frustracije posljednjih godina, znamo da možemo ispuniti obećanje i dati mu konkurentan bolid iduće sezone", rekao je Bouller.

"Konstantnost vozačke postave jedna je od tih malih, ali ključnih stvari koje zaista pomažu momčadi da zadrži zamah, a s Fernandom i Stoffelom sretni smo što ćemo pisati novo poglavlje s, vjerujemo, budućom najboljom vozačkom postavom u Formuli 1."




 

Pročitajte više