FFC otkrio imena glavnih zvijezda atenske priredbe

Foto: FFC

NAKON uspješno odrađene 2015. godine, ponajbolja europska borilačka promocija novu sezonu otvara spektakularnom priredbom koja će se održati 19. veljače u Ateni. Uz MMA debi Robina van Roosmalena, najboljeg svjetskog kick-boksača u kategoriji do 70 kilograma, iz FFC-a su nam otkrili i imena preostalih zvijezda s kojima započinju najveću sezonu u svojoj povijesti.

Najavio je predsjednik FFC-a Orsat Zovko veliki iskorak na svjetskoj sceni, a za to su mu, prije svega, bila potrebna pojačanja kojima bi mogao konkurirati najjačim svjetskim organizacijama. Na njih nismo dugo čekali i samo dva dana nakon Nove godine za uglednu hrvatsku organizaciju je potpisao Hesdy Gerges, a odmah za njim je došao i sjajni Robin van Roosmalen. Upravo će ovaj nizozemski udarač i Gloryjev prvak u lakoj kategoriji biti najbolja pozivnica za priredbu koja će se održati u glavnom gradu Grčke. Uz senzacionalnog Nizozemca, prvi FFC-ov posjet Grčkoj svojim će nastupima uveličati ukrajinska zvijezda Pavel Zhuravlev, bivši UFC-ov borac Igor Pokrajac te Samo Petje, FFC-ov prvak u kategoriji do 70 kilograma i jedan od najvećih svjetskih kick-boksing talenata.

Dolazak Robina van Roosmalena u FFC potresao je svjetsku borilačku scenu. Nakon što je Gloryjev prvak najavio MMA debi, za njega su se počele otimati najjače svjetske promocije, a on je u moru bogatih ponuda izabrao FFC. Kao glavne razloge isticao je nevjerojatni uspon i potencijal koji se skriva u hrvatskoj borilačkoj promociji. 26-godišnji Nizozemac je prošloj godini odradio tri uspješna kick-boksing nastupa. Posljednji poraz doživio je 2013. godine od Andyja Ristieja, ali se za isti osvetio u svojoj prvoj obrani Gloryjevog pojasa. Jedan od najpoznatijih boraca današnjice se borilačkim sportovima bavi od svoje treće godine, a osim kick-boksinga, tijekom karijere je trenirao boks, hrvanje, MMA i judo u kojem je vlasnik crnog pojasa. Uz sve navedeno, on se za svoj FFC debi priprema u SAD-u s poznatim Blackziliansima te s razlogom možemo pretpostaviti kako bi “RvR” mogao postati nova MMA zvijezda.

Drugo veliko ime priredbe u Grčkoj je ono Pavela Zhuravleva. 32-godišnji ukrajinski kick-boksač iza sebe ima 66 pobjeda među kojima i one protiv najjačih imena ovog sporta. Gokhan Saki, Benjamin Adegbuyi, Ismael Londt i Catalin Morosanu su samo neki od velikana koji su nakon susreta sa “The Caimanom” ring napuštali pognute glave. Bivši osvjajač Superkombatovog Grand Prixa već se trima nastupima predstavio FFC-ovoj publici. Nakon uvodne dvije pobjede, njegov je niz u Poreču, na FFC 6 priredbi zaustavio Hesdy Gegres, još jedana zvijezda ove organizacije. Zhuravlev novu sezonu otvara s nizom od četiri uzastopne pobjede i sasvim je sigurno jedna od ličnosti koje će obilježiti ovu godinu.

MMA dio priredbe svojim će nastupom uveličati i UFC-ov veteran Igor Pokrajac. Popularni “The Duke” već je u ekskluzivnom intervjuu za Fight Site najavio velike ciljeve za 2016. godinu, a prema njihovom ostvarenju krenut će nastupom u Grčkoj. Hrvatski borac, koji je vještine izbrusio na brojnim sparinzima s Cro Copom, na nizu je od tri pobjede, a tijekom karijere je ostvario impresivnih 28 pobjeda. Zbog svojeg je pristupa i načina borbe bio jedan od miljenika UFC-ovih čelnika, a danas svojim potezima zabavlja brojne FFC-ove fanove.

Posljednja zvijezda koju su nam otkrili čelni ljudi FFC-a je sjajni slovenski borac Samo Petje. Ambiciozni 24-godišnjak FFC-ov je prvak u kategoriji do 70 kilograma te je sve poznatije ime u kick boksing krugovima. Za svoj put prema vrhu se priprema s Giorgiom Petrosyanom, ponajboljim svjetskim kick-boksačem, a njegovi nastupi, u kojima nikad ne bježi od borbe, konstantno oduševljavaju publiku.

S više informacija trenutno ne raspolažemo, ali i ovo su već sada sjajne vijesti za sve obožavatelje borilačkih sportova. Cijela priredba iz Faliro Olympic dvorane bit će dostupna u izravnom prijenosu na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u.
 

Pročitajte više