FIFA i UEFA prijete izbacivanjem makedonske reprezentacije iz kvalifikacija za Euro

NAJVAŽNIJA svjetska nogometna organizacija, FIFA, i njena europska "sestra" UEFA još su jednom upozorile makedonske političare da se prestanu uplitati u nogometni savez, a ovaj put su im zaprijetili i suspenzijom Makedonskog nogometnog saveza.

"Obaviješteni smo da je 14. travnja mali broj nogometnih delegata održao sastanak na kojoj je raspravljano o smjenjivanju trenutnog predsjednika Harija Hadži-Risteskog", piše u zajedničkoj izjavi FIFA-e i UEFA-e.

Optužbe se temelje na čestim političkim intervencijama u nogometnom savezu te pokušajima da se smijene njegovi demokratski izabrani čelnici.

"Takve ilegalne radnje mogle bi dovesti do suspenzije Makedonskog nogometnog saveza te izbacivanja makedonske reprezentacije i klubova iz svih međunarodnih natjecanja.", prijete FIFA i UEFA.

Slično su upozorenje Makedonci dobili samo nekoliko dana uoči utakmice protiv hrvatske nogometne reprezentacije prošli mjesec, a razlika u nešto oštrijem tonu nove izjave, u kojoj se po prvi puta spominje mogućnost suspenzije.

Dođe li do toga, makedonska reprezentacija bila bi izbačena i iz kvalifikacija za Euro 2008.

M.Č.

Pročitajte više